Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σμπώκος: «Δεν ξέρω τίποτα για τις μίζες»

Ο «Γιάννης» στον οποίο απευθύνεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος στα ημερολόγιά του ζητώντας συνέχεια χρήματα -και εικάζεται από τις Αρχές ότι είναι ο Γιάννης Σμπώκος- αρνείται τώρα ότι έχει σχέση με τις μίζες του πρώην υπουργού. Ο Γιάννης Σμπώκος εκφράζει την έκπληξή του για όσα γράφονται ή αποκαλύπτονται στα ημερολόγια του Ακη :


«Δεν έχω απολύτως καμία σχέση με "μαύρο" χρήμα ή παράνομο πλουτισμό. Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε μένα δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. Οταν κληθώ από τις δικαστικές Αρχές, θα το αποδείξω με στοιχεία», υποστηρίζει με δηλώσεις του στο real.gr.

Εκτός από έκπληξη, έκδηλη είναι και η δυσαρέσκειά του «για τα όσα αναληθή γράφονται που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Στο ημερολόγιό του ο Ακης σχεδόν εκλιπαρεί τον άλλοτε έμπιστό του: «Γιάννη, εσύ ξέρεις, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατάς», ενώ σε άλλο σημείο μιλά ευθέως για «κοροϊδία»: «Μετά από εβδομάδες και μήνες κοροϊδίας που έψαχνες για διάφορες λύσεις μεταφοράς, δεν μου έστειλες τίποτα. Και εγώ όμως έχω μάθει ότι εσύ καθάρισες με τον ΓΑΠ».

Ο Γιάννης Σμπώκος είναι ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου και γενικός διευθυντής Εξοπλισμών από το 1997 έως το 2000. Το όνομα του έχει εμπλακεί στην υπόθεση για την προμήθεια των υποβρυχίων και βρίσκεται συνέχεια στις σημειώσεις του πρώην υπουργού ο οποίος του ζητάει συνεχώς χρήματα.

Φράσεις όπως «Γιάννη, δεν έχεις δικαίωμα να τα κρατήσεις, εσύ δεν είσαι κλέφτης, δεν είσαι απατεώνας!» αποδεικνύουν ότι οι δυο συνεργάτες διακινούσαν ύποπτες πληρωμές γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα και κυρίως ότι ο Γιάννης Σμπώκος εκτελούσε χρέη «ταμία». Για το θέμα αυτό, ο κ. Σμπώκος δηλώνει, τώρα, άγνοια.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει δεύτερος κύκλος απολογιών για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, καθώς και για τους υπόλοιπους 12 συγκατηγορούμενους στην υπόθεση των offshore εταιρειών, μέσω των οποίων φέρεται ότι διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές θα καλέσουν σε συμπληρωματική απολογία τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο εντός του Ιουνίου ή το αργότερο αρχές Ιουλίου, προκειμένου να δώσει απαντήσεις επί των ευρημάτων του ημερολογίου και των σημειώσεων του αρχείου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου