Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζουμε, για ΣΥΡΙΖΑ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λίγο πριν ψηφίσουμε


Γράφει ο
Στέφανος Αναγνώστου


Η αντίστροφη μέτρηση για να βρεθούμε μπροστά  στις  κάλπες της Κυριακής 17 Ιουνίου έχει αρχίσει. Ο κάθε  Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία  έχουν  αποφασίσει  και έχουν δώσει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα αν με την ψήφο τους θα επιλέξουν την φωνή της λογικής ή τις κραυγές της καταστροφής.

Δηλαδή αν θα  αξιοποιήσουν  την ψήφο τους, που είναι η δύναμή τους και το μεγάλο τους όπλο για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και την ευρωζώνη  ή αν θα  εγκρίνουν την κατεδάφιση των όποιων επιτευγμάτων, οικονομικών και εθνικών  έχει κερδίσει η  χώρα, στην επιλογή της να πορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Και για να μη μασάμε τα λόγια μας  η κατακρήμνιση της χώρας  στην  ΑΒΥΣΣΟ, θα συμβεί μόνον αν οι  ψηφοφόροι που δεν  ανήκουν   στον ΣΥΡΙΖΑ,  ή δεν είναι  φίλοι του κ. Καμμένου ή και ορισμένων  υποψηφίων της λεγόμενης  «Χρυσής  Αυγής» ή του ΛΑΟΣ και των  κ.κ. Μάνου και Τζήμερου, επανέλθουν στα κόμματα και τους χώρους που πραγματικά ανήκουν. Διότι αυτό επιβάλλει όχι μόνον  η λογική αλλά και το συμφέρον των ιδίων,  των οικογενειών τους, των παιδιών τους αλλά, κυρίως  της χώρας. 

Ωστόσο επειδή  μπορεί κάποιοι  συμπολίτες μας, πικραμένοι από την δυσάρεστη τροπή που  έχουν πάρει τα πράγματα, με την μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, με την ανεργία και τα όσα συνεπάγεται  αυτή η κατάσταση, εξακολουθούν  να θέλουν να ψηφίσουν  κάποια από τα κόμματα που προαναφέραμε, τουλάχιστον θα πρέπει να τους ενημερώσουμε για το τι πρεσβεύουν τα κόμματα για να αντιληφθούν ότι ούτε σταθερές απόψεις διαθέτουν, ούτε εννοούν αυτά που λένε στις αφίσες τους ή   τις ομιλίες-κραυγές σε συγκεντρώσεις αλλά και το τι ακριβώς πρεσβεύουν για την ελληνική κοινωνία. Και τούτο γιατί πιστεύουμε με τα όσα θα παραθέσουμε στη συνέχεια, θα αποδειχθεί  πανηγυρικά ότι: Είτε  στα  επιτελεία των κομμάτων αυτών επικρατεί σύγχυση και  αλληλοσυγκρουόμενες  θέσεις  για πολύ σοβαρά ζητήματα, είτε γιατί  στην πραγματικότητα επιδιώκουν με παραπλανητικά συνθήματα να υφαρπάσσουν την ψήφο  ενός μέρος του εκλογικού σώματος, απλώς για να μπορέσουν να εκλεγούν βουλευτές, αδιαφορώντας αν έτσι τον παραπλανούν!

Οι παλινωδίες του  ΣΥΡΙΖΑ    

Ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει  των  επαναληπτικών  εκλογών  της 17ης Ιουνίου σχετικά με το μνημόνιο  έχει δύο αντίθετες και αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις:  Η πρώτη, την οποία υποστηρίζει, συχνά – πυκνά  και ο κ. Τσίπρας  λέει ότι , ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές, θα καταργήσει το Μνημόνιο, χωρίς, ωστόσο να απαντά στο ερώτημα ότι τι θα έκανε στην περίπτωση που συνέβαινε αυτή η εξέλιξη, επικαλούμενος το ασθενέστατο και  ανίσχυρο επιχείρημα  ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει γιατί δεν συμφέρει την Ε.Ε.! Ωστόσο δεν φαίνεται να λέει την αλήθεια, γιατί:  

Πρώτον: Ο οικονομικός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θ. Παρασκευόπουλος, σε συζήτηση στην εκπομπή της ΝΕΤ “Εκλογές 2012”, στις 17:00-18:00, αναφερόμενος στο σύνθημα “ούτε ένα ευρώ στο Νότο”, δήλωσε ότι επιμένουν στην καταγγελία της σύμβασης, ότι δεν θέλουμε ευρωπαϊκή βοήθεια και ότι πρέπει να γυρίσουμε πίσω τα λεφτά, αναφέροντας επί λέξει: 

«Δίκιο έχουν. Κι εμείς το καταψηφίσαμε το πακέτο, δεν τη θέλαμε τη βοήθεια, κι όχι απλώς το καταψηφίσαμε αλλά είναι πεταμένα λεφτά. Είναι λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο. Είναι ένα σωσίβιο από μολύβι. Είναι μια βοήθεια που όποια χώρα την παίρνει την οδηγεί στην καταστροφή. Επομένως δεν υπάρχει καμία ελπίδα με αυτή τη βοήθεια να πάρουν οι Γερμανοί, Φιλανδοί, Γάλλοι τα λεφτά τους πίσω. Γι' αυτό λέμε εμείς καταγγελία του μνημονίου».

Δεύτερον: Ο φερόμενος ως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, ερωτηθείς  από δημοσιογράφο της  ηλεκτρονικής οικονομικής εφημερίδας  in.gr, για το αν η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έχει «σχέδιο Β» για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, δήλωσε ότι «ένα σύγχρονο και κοινωνικά υπεύθυνο κράτος, πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για τα λιγότερο πιθανά ενδεχόμενα», που μπορεί να αφορούν και σε «ανεύθυνους και ωμούς εκβιασμούς»!

Τρίτον: Σε ανύποπτο χρόνο το στέλεχος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Λαφαζάνης, είχε δηλώσει: « Για να φύγουν το Μνημόνιο και η τρόϊκα, θα φύγουν μαζί και οι δόσεις. Δεν γίνεται να παίρνουμε δόσεις και να μην έχουμε μνημόνια. Φεύγοντας οι δόσεις σημαίνει  το εξής απλό: Ότι το χρέος , επειδή οι αγορές είναι κλειστές και επειδή δεν θα υπάρχει χρηματοδότηση της τρόικας, πρέπει υποχρεωτικά να κάνεις στάση πληρωμών και να μην το πληρώσεις το χρέος έτσι και αλλιώς. Επομένως θα πας αναγκαστικά σε στάση πληρωμών. Πηγαίνοντας εκεί, θα πάς  από το ευρώ σε ένα , νέο, σε προοδευτική βάση, εθνικό νόμισμα για να αντιμετωπίσεις το χρηματοδοτικό  πρόβλημα που θα έχεις»!  (Αρα το έχουν μελετήσει το θέμα)!

Τέταρτον: Στην προεκλογική του ομιλία  στη  Σπάρτη  στις 7-6-2012 –αλλά και σε συνέντευξή του στην εφημερίδα  «Η ΑΥΓΗ», ο κ. Τσίπρας είπε, σχετικά με το Μνημόνιο ότι: «Αναλαμβάνουμε  την ευθύνη και εγγυόμαστε να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επαναδιαπραγμάτευση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης της χώρας μας, αλλά και τη συντεταγμένη, δίκαιη, αναπτυξιακή και βιώσιμη αντιμετώπιση  της ανακυκλούμενης κρίσης της ευρωζώνης»!

Μετά τις αλληλοσυγκρουόμενες αυτές  θέσεις, οι  ψηφοφόροι που θέλουν την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και οι οποίοι σε ποσοστό ξεπερνούν το 80%, τι καταλαβαίνουν; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  θα καταγγείλει το μνημόνιο ή θα  «επαναδιαπραγματευθεί  τους δυσμενείς όρους της  δανειακής σύμβασης»; Και αν πρόκειται να κάνει το δεύτερο, γιατί προετοιμάζεται για το πρώτο, δηλαδή την έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή; Οσοι  σκέπτονται  να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, επειδή  λέει ότι θα  καταγγείλει το μνημόνιο, δεν πρέπει να   σκεφτούν  καλύτερα, γιατί ενδεχομένως , με την ψήφο τους  στο ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλλουν  στην  κατάργηση του ευρώ , την  επιστροφή στη δραχμή και τον λαό στην εξαθλίωση;

Οι αντιφάσεις των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων»

Η ρητορική  που αναπτύσσουν οι λεγόμενοι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» του κ. Καμμένου είναι ότι το Μνημόνιο είναι λάθος και πρέπει να καταργηθεί. Αυτό τονίζει στις δημόσιες ομιλίες του  ο πρόεδρός του  Π. Καμμένος αλλά και τα  στελέχη του, κυρίως πρώην βουλευτές της Ν.Δ.. Χαρακτηριστικά  η κυρία Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της στο in.gr. τόνισε  ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» μιλούν για κατάργηση και όχι για αλλαγές ή επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου» Και… βγαίνοντας  από... Αριστερά στον κ. Τσίπρα  κάλεσε  «τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει τη θέση του, λέγοντας  ότι «αλλάζει καθημερινά θέσεις και στρατηγική»! Και κατακεραυνώνει τους  Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο ότι  «εμπαίζουν τους Έλληνες, όταν μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση»!

Ωστόσο, εντελώς διαφορετικά πράγματα  για το θέμα αυτό αναγράφονται στο Πρόγραμμα του κόμματος  «Ανεξάρτητοι Έλληνες»,  το οποίο δείχνουν να έχουν… «ξεχάσει» και ο κ. Καμμένος και οι  υποψήφιοι βουλευτές του. Τους το υπενθυμίζουμε και ας  μπουν στο κόπο να το διαβάσουν στην ιστοσελίδα τους, όπου  γράφονται τα εξής για το Μνημόνιο:

«Καταγγελία Μνημονίου Ι και ΙΙ, Καταγγελία των αντίστοιχων Δανειακών Συμβάσεων και Κατάργηση όλων των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων.

Οι ανωτέρω καταγγελίες θα γίνουν μόνον εφόσον περιέλθει ο έλεγχος της ΤτΕ στο Ελληνικό Δημόσιο, αφού η ΤτΕ λειτουργεί ως αντιπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου στις σχετικές συμβάσεις, ενώ θα έχει ήδη τεθεί το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στα αρμόδια Διεθνή Δικαστήρια και τη Διεθνή Κοινότητα και θα έχει προηγηθεί η Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, η εξασφάλιση βραχυπρόθεσμης ρευστότητας και εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης του Ελληνικού Δημοσίου και μετά την ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, με τον προσδιορισμό του επαχθούς και επονείδιστου μέρους αυτού, προκειμένου η Ελλάδα να έχει στη διάθεσή της ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα και εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης, για να μη διακινδυνεύσει η ρευστότητα του Ελληνικού Δημοσίου, οι εισαγωγές και η καταβολή μισθών και συντάξεων».

Από τα παραπάνω ποιος λογικός άνθρωπος  καταλαβαίνει ότι  ο Π.  Καμμένος  θέλει  κατάργηση του Μνημονίου «εδώ και τώρα», με  αποκορύφωμα και την  οργή, τάχα μου, της κυρίας Κουντουρά, που εγκαλεί ακόμα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει «ξεκάθαρες θέσεις»; Κανένας απολύτως!  Άρα οι ψηφοφόροι που πρόσκεινται  ιδεολογικά στη Ν.Δ. αλλά είναι κατά του Μνημονίου,  πώς  θα ψηφίσουν το κόμμα του κ. Καμμένου, όταν η προϋπόθεση κατάργηση του Μνημονίου είναι να  εκπληρωθούν πρώτα καμιά ντουζίνα προϋποθέσεις, πολλές από τις οποίες και δυσκολίες έχουν αλλά και   λεπτούς χειρισμούς απαιτούν αλλά και διαπραγματεύσεις αρκετών ετών;    

Άρα ποιο  είναι το συμπέρασμα; Ότι ο κ. Καμμένος και η ομάδα του-κυρίως των πρώην βουλευτών της Ν.Δ-, επιδιώκουν  με την αντιμνημονιακή ρητορική τους,  που όμως είναι αντίθετη με το πρόγραμμά τους, να υπαρπάσσουν την ψήφο των  αγανακτισμένων Νεοδημοκρατών, απλά για να εκλεγούν βουλευτές! Αυτή είναι η  πραγματικότητα!

Κατόπιν αυτού οι Νεοδημοκράτες που ψήφισαν το κόμμα του κ. Καμμένου, επειδή θέλουν την κατάργηση του Μνημονίου, τώρα θα το ξαναψηφίσουν; Η λογική  απάντηση είναι ΟΧΙ!  Γιατί  στις εκλογές  της προσεχούς Κυριακής πρέπει  η ψήφος να  βγάλει ισχυρή Κυβέρνηση που θα επαναδιαπραγματευθεί τους δυσμενείς όρους του Μνημονίου  για το καλό του λαού και της Χώρας, όπως  δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία  και όχι για να δωρίσει   βουλευτικές έδρες σε κάποιους  κυρίους που για λόγους που δεν έχουν διευκρινίσει επαρκώς  εντάχθηκαν στην ομάδα Καμμένου!
 
«Χρυσή Αυγή»: Εθνικοσοσιαλισμός και… «ισόθεος Χίτλερ»!

Η  έκπληξη  των εκλογών της 6ης Μαΐου 2012 ήταν αναμφίβολα, η  ψήφιση  του κόμματος  «Χρυσή Αυγή»  από το 7% του εκλογικού σώματος. Κάπου δηλαδή  440.000  ψηφοφόροι. Τα κριτήρια  για την ψήφο υπέρ του κόμματος αυτού ήταν κυρίως  μια αναγνώριση  της δραστηριότητας αλλά και της δράσης των μελών της κατά  λαθρομεταναστών σε περιοχές  που με ευθύνη  της Πολιτείας και των Δήμων έχουν απαξιωθεί και έχουν μετατραπεί σε χώρους παραμονής λαθρομεταναστών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης το δεύτερο κριτήριο της παροχής ψήφου στην «Χρυσή Αυγή» ήταν και η ρητορική που ανέπτυσσαν  τα στελέχη της υπέρ του  καθεστώτος της Επταετίας.

Ωστόσο, η γνώμη και προφανώς η  θετική διάθεση που είχε προς την «Χρυσή Αυγή» η συντριπτική  πλειοψηφία των 440.000 ελλήνων που την ψήφισε, θα  άλλαζε άρδην, αν  το συγκεκριμένο κόμμα  έδινε στη δημοσιότητα τις ιδεολογικές αρχές στις οποίες πιστεύουν τα μέλη του. Και το λέμε αυτό γιατί  σε ολοσέλιδο δημοσίευμα καθημερινής απογευματινής εφημερίδας, στις 8-6-2012 (Ελεύθερη Ώρα σελ.9) δημοσιεύθηκε μέρος της Διακήρυξης «Ιδεολογικών Αρχών» της Χρυσής Αυγής και διαβάζοντάς το μείναμε άφωνοι! Και μένει κανείς  άφωνος καθώς στην  «Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών» της «Χρυσής Αυγής», στο  «Κεφάλαιο ΧΙΙΙ  Πολεμώντας για τη Νέα Χαραυγή», μεταξύ άλλων διαβάσαμε και τα εξής:

«Από τους Ομηρικούς χρόνους, τους χρόνους της κλασσικής αρχαιότητας και τον Μέγα Αλέξανδρο, η  αλυσίδα   των υπέροχων αυτών  ηρώων - υπερασπιστών του πολιτισμού φτάνει αδιάσπαστη μέχρι τις μέρες μας .Και τελευταίος , σύγχρονος, ισόθεος δημιουργός , καταυγάζει  το πολιτιστικό μας  στερέωμα, ο υπέροχος υπερασπιστής  των ακατάλυτων  αξιών  της Φυλής μας, ο θεμελιωτής, ενσαρκωτής και πρωτοπόρος ήρωας   του Εθνικοσοσιαλισμού και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ»..Και παρακάτω προστίθενται και τα ακόλουθα:

«Η ιστορία της πολιτιστικής δημιουργίας  της Φυλής μας  διακόπτεται με την ήττα των ευρωπαϊκών δυνάμεων κατά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Έκτοτε, ο υπέροχος Ευρωπαϊκός  Πολιτιστικός γίγαντας παραμένει δέσμιος  των δύο  διεστραμμένων, εκτρωματικών πνευματικών τέκνων του: Του  καπιταλισμού και του μπολσεβικισμού, που είναι» ...κ.λ.π.  «Είμαστε οι προάγγελοι  της Νέας Χαραυγής, που με σκληρότητα και πίστη οδεύουμε στο πεδίο της Τιμής. Πολεμάμε για το Νέο Άνθρωπο που θάρθη. ΖΗΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ»

Αλήθεια αυτές τις «ιδεολογικές αρχές»  της «Χρυσής Αυγής»  τις γνώριζαν όσοι και όσες την ψήφισαν  στις εκλογές της 6ης Μαΐου; Είναι βέβαιο πως ΟΧΙ. Διότι πρώτον, δεν είναι  δυνατόν να αποκαλείται... «Ισοθεος», δηλαδή  να εξισώνεται με τον Θεό, και  «υπερασπιστής του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» ένας  στυγνός  εγκληματίας που αιματοκύλισε την Ευρώπη προκαλώντας τον θάνατο 60 εκατομμυρίων ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους το ένα εκατομμύριο ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ, που αντιστάθηκαν στην Ιταλο-Γερμανο-Βουλγαρική ΕΙΣΒΟΛΗ στη Χώρα τους! Και δεύτερον, είναι δυνατόν τα μέλη  του κόμματος αυτού να ζητούν την ψήφο του Ελληνικού λαού, τη στιγμή που εξυμνούν  τον υπεύθυνο του αφανισμού ενός εκατομμυρίου συμπατριωτών μας; Αλήθεια τα νεαρά αυτά  παιδιά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ  δεν είχαν συγγενείς, κυρίως παπούδες, που όρθωσαν το ανάστημά τους στις ορδές του Χίτλερ; Δεν πολέμησαν; Δεν το νομίζουμε.  Πως ασπάζονται λοιπόν την  θεωρία του Εθνικοσοσιαλισμού, ο οποίος είναι εντελώς αντίθετος με την έννοια του Ελληνικού  Εθνικισμού,  από τον οποίο διακηρύσσουν ότι διακατέχονται; Διότι αν  πράγματι πιστεύουν στον Ελληνικό Εθνικισμό και ζούσαν  το 1940  τι θα έκαναν; Θα πήγαιναν με τους Ιταλούς, τους Γερμανούς  και τους Βουλγάρους ή θα έπαιρναν τα όπλα εναντίον τους; Απλό και ξεκάθαρο είναι το ερώτημα, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έσκυψε το κεφάλι. Πήρε τα όπλα και πολέμησε τους κατακτητές. 

Κατά συνέπεια, αν υπάρχουν ακόμη  κάποιοι  ψηφοφόροι που σκέπτονται να ξαναψηφίσουν την «Χρυσή Αυγή» στις εκλογές της προσεχούς  Κυριακής,  ας έχουν υπ όψη  τους  και τα όσα αναφέρονται στις  «Ιδεολογικές της Αρχές». Και αν μεν συμφωνούν, ας τους ψηφίσουν!  Αν όμως  τώρα  μαθαίνουν  τα «πιστεύω» της «Χρυσής  Αυγής» και μένουν με το στόμα ανοικτό από έκπληξη, ας αναζητήσουν  άλλο κόμμα  για να ρίξουν την ψήφο τους. Και φυσικά αν κάποιοι ψηφοφόροι της Ν.Δ. παρασύρθηκαν από την  δράση κατά των λαθρομεταναστών και  ψήφισαν την «Χρυσή Αυγή» στις εκλογές της 6ης Μαΐου, στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, επιβάλλεται να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αυτή την ώρα έχει  ανάγκη την ψήφο τους.

Τέλος κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι  τα στελέχη  της Επταετίας και ενδεχομένως και μέλη των οικογενειών τους, θα έδιναν  την ψήφο τους σε μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν στον Εθνικοσοσιαλισμό και εξυμνούν τον Χιτλερισμό!

Και αυτό για έναν απλό λόγο: Γιατί τα στελέχη του Στρατού  που πρωτοστάτησαν  στην Επταετία,- ανεξάρτητα αν έπραξαν σωστά ή λάθος τότε- άλλοι  ως ευέλπιδες και άλλοι ως χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί, πολέμησαν με γενναιότητα και ηρωισμό κατά των Ιταλογερμανοβουλγάρων εισβολέων  και στη συνέχεια  στελέχωσαν και καθοδήγησαν  την Εθνική Αντίσταση! 

Κατά συνέπεια μπορούν να διανοηθούν ότι θα ψηφίσουν ένα κόμμα που έχει ως κυρίαρχη ιδεολογία τον Ναζισμό; Ας το σκεφτούν λιγάκι…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου