Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν φοιτητική παράταξη

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μέσα από συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε: «Ενώ εγώ αναζητώ λύση για τη χώρα εκείνος απλώς τοκίζει στην απόγνωση και κερδοσκοπεί στην κρίση... Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν φοιτητική παράταξη σε αμφιθέατρο, όχι ως κόμμα ευθύνης στη μέση μιας σαρωτικής κρίσης», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Δηλώνει ότι μετά τις εκλογές θα συνεργαστεί με όλους όσοι θελήσουν να βοηθήσουν στη δημιουργία
μιας κυβέρνησης που θα κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, θα αλλάξει τη συνταγή της λιτότητας και προσθέτει: «Ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το πλαίσιο. Από τους ίδιους εξαρτάται».

«Μίλαγα για επαναδιαπραγμάτευση συνεχώς από τον Ιούλιο του 2010, όταν παρουσιάσαμε το Ζάππειο Ι... Στην τελευταία ομιλία μου στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο –μπορείτε να βρείτε το κείμενο- έχω ολόκληρο κεφάλαιο για το τι θα διαπραγματευτώ και πώς. Το τελευταίο επτάμηνο μιλάω όχι απλώς για επαναδιαπραγμάτευση, αλλά για κάτι παραπάνω: για τις απαραίτητες τροποποιήσεις που θα ζητήσω, για το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης», ανέφερε ο κ. Σαμαράς για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης.

Όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε: "Για την ώρα θα σταματήσουμε τη μείωση των μισθών και θα ξεκινήσουμε την ανάκαμψη. Προσέξτε, αν δεν πάρουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας, τίποτα δεν σώζει ούτε τους μισθούς ούτε τις θέσεις εργασίας. Συγκράτηση των μισθών – να μην πέσουν άλλο- και άμεση ανάκαμψη είναι οι προτεραιότητές μας σήμερα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου