Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Το διακύβευμα των εκλογών και οι επιλογές μας

;Λίγες ώρες πριν από την αυριανή εκλογική αναμέτρηση, την κρισιμότερη της μεταπολιτευτικής περιόδου, σκεφθείτε:  Η χώρα βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν, στο όριο της συστημικής κατάρρευσης τόσο της πραγματικής οικονομίας όσο και των μηχανισμών του

κράτους. 
Αυτή την ύστατη στιγμή, λίγες ώρες πριν στηθούμε μπροστά στις κάλπες , ας αναλογιστούμε το διακύβευμα αυτών των εκλογών. 
Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί. Και πρέπει να κυβερνηθεί σοβαρά, με σταθερή πορεία πλεύσης εντός της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης. 
Με ένα τέτοιο διακύβευμα μπροστά μας δε νοείται να μείνουμε αμέτοχοι. Και η μετοχή στη δημοκρατία είναι συνυφασμένη με την έννοια της επιλογής. Οι επιλογές
μας λοιπόν πρέπει να είναι συγκεκριμένες. 
Επιλογές που εγγυώνται ομαλότητα, πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία. Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ(με ό,τι αυτό κουβαλά στην πλάτη του) και ΔΗΜΑΡ , με το δικό του πρόγραμμα το κάθε κόμμα, εγγυώνται την παραμονή στο ευρώ και υπόσχονται επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. 
 Ο κ. Σαμαράς παραμένει ο αρχηγός του μεγαλύτερου αστικού κόμματος στην Ελλάδα και αποτελεί την ώρα αυτή τον μοναδικό εγγυητή της ομαλής πορείας της χώρας και  της σιγουριάς. 
 Επιλέγοντας την λύση –Νέα Δημοκρατία ή των κομμάτων που συμπλέουν με τις θέσεις του Αντώνη Σαμαρά  δεν σημαίνει ότι οδηγούμαστε στον μονόδρομο της  υφεσιακὴς  λιτότητας ενός λανθασμένου μνημονίου. Κάθε άλλο. 
Όμως ο «άλλος δρόμος» δεν μπορεί να είναι οι παραλλαγὲς στο μοτίβο του «λεφτὰ υπάρχουν» και του «Τσοβόλα δώσ’τα όλα».
 Ο «άλλος δρόμος» είναι δρόμος ριζοσπαστικής εξυγίανσης του κράτους, ανάπτυξης, παραγωγικότητας και τίμιας εργατικότητας.
 Δρόμος αξιών . 
Στην άλλη πλευρά, με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου υιοθετείται γραμμή απόλυτης σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους. 
Οι σχέσεις της χώρας μας με την Ευρώπη θα διαταραχθούν.
Γιατί ο κ. Τσίπρας ισορροπώντας ανάμεσα στην καταγεγραμμένη αποδοκιμασία των πολιτών έναντι της ως τώρα πολιτικής διαχείρισης της κρίσης και στον κίνδυνο να βρεθεί η χώρα εκτός του ευρωπαϊκού οικονομικού και πολιτικού γίγνεσθαι (άτακτη πτώχευση, επιστροφή στη δραχμή κλπ) επιχειρεί ένα ρίσκο ιστορικών διαστάσεων δίχως επιστροφή. 
Η μονομερής δε καταγγελία αυτού του τύπου έχει καταστήσει  de facto κενά αντικειμένου και τα όποια «φιλολαϊκά» μέτρα  εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο χέρι μας είναι να οδηγήσουμε τη χώρα από το απόλυτο μηδέν στην ανάπτυξη. 
Στο χέρι μας είναι να μην μπούμε σε περιπέτειες που δεν θα έχουν επιστροφή…
 Του ΦΩΤΗ ΣΙΟΥΜΠΟΥΡΑ
Εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου