Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Οι «εφεδρείες» του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν


Η τακτική των δύο μονομάχων κατά τις δέκα τελευταίες κρίσιμες μέρες προ των εκλογών είναι πιθανότατα και αυτή που θα κρίνει και το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα,
Στη ΝΔ το σύνθημα δεν είναι «μένουμε Ελλάδα», αλλά μένουμε Αθήνα. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα και εκεί πέφτει το βάρος. Ειδικά στην Α΄ Αθηνών, μια παραδοσιακά προνομιακή περιοχή για τη ΝΔ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πάρει την πρωτιά. Στην αχανή και ετερόκλητη Β΄ Αθηνών, η Συγγρού προσβλέπει όχι απλά σε μια μεγάλη βελτίωση του ποσοστού της, αλλά σε κάποιες δεκάδες χιλιάδες ψήφους παραπάνω από την προηγούμενη φορά οι οποίες ενδέχεται να είναι καθοριστικές.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόβλημα στην επαρχία και ήδη υλοποιεί επιτόπιες επισκέψεις του αρχηγού της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατά τις οποίες δεν λησμονεί να τάξει και κάποιο έργο τοπικού
ενδιαφέροντος, π.χ. ένα Νοσοκομείο.
Καθώς, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις (μέχρι την ημερομηνία απαγόρευσης τους) έδιναν δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, οι επιτελείς του έσπευσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να μιλήσουν για την «αντεπίθεση» των τελευταίων ημερών, σε αντιστοιχία με τις προηγούμενες εκλογές.
Ο επικοινωνιακός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έπεισε πολλούς ότι ήταν ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών, μιλά ήδη για εξασφαλισμένη πρωτιά!
Στην πραγματικότητα οι «εφεδρείες» του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν. Το «ταβάνι» του σε δεξαμενές ψηφοφόρων είναι πεπερασμένο
Όσο μεγάλο κι αν είναι το ποσοστό που θα  καταφέρει να καταγράψει τελικά, πιθανότατα δεν θα του δώσει την πρωτιά.
Κι αυτό γιατί οι δυνητικοί ψηφοφόροι της ΝΔ είναι σαφώς περισσότεροι. Το δίλημμα αστική ή αριστερή Κυβέρνηση φέρνει πάρα πολλούςπου δεν την προτίμησαν στις προηγούμενες εκλογές- κοντά στη ΝΔ, η οποία δείχνει να έχει αποκτήσει ένα  τεράστιο ποιοτικό προβάδισμα.
Όταν ο ένας στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πεισθεί από το πρόγραμμα του, από τη στιγμή που φάνηκε ξεκάθαρα ότι η επιθυμία του να κυβερνήσει δεν συνοδεύτηκε από ένα συνολικό σχέδιο για τη χώρα και οι παλινωδίες δεν είχαν τελειωμό, είναι επόμενο να τροφοδοτείται  η ΝΔ με χιλιάδες ψηφοφόρους.
Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, η ΝΔ δεν έχει οροφή!
Είναι πιθανό να καταγράψει ένα πραγματικά μεγάλο ποσοστό αν αποφύγει τα «αυτογκόλ» των τελευταίων ημερών.
Στον ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να κερδίσουν ψηφοφόρους  με «ψυχολογικούς όρους» προβάλουν τον άνθρωπο Αλέξη περισσότερο από τον πολιτικό Τσίπρα.
Είναι σαφώς πιο εύκολο να ταυτιστεί ο μέσος –ειδικά νεότερος- ψηφοφόρος με τον «μικροαστό» Αλέξη, παρά με τον «αριστοκράτη» Σαμαρά.
Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που επειδή για κάποιο λόγο δεν τελείωσαν τις σπουδές τους, ταυτίζονται με τον Τζήμερο…
Ειδικά στις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες ψηφοφόρων θα δοθεί η μάχη των τελευταίων ημερών. Εκεί αναμένεται να επικεντρωθεί η τακτική των κομμάτων. Η πλειοψηφία των νέων ήταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας κυρίως του καταγγελτικού του λόγου. Είναι ένα ερώτημα, αν θα εξακολουθήσει να καταγράφει τεράστια ποσοστά στις νεότερες ηλικίες, τώρα που άλλαξε αναγκαστικά ρόλο και έγινε κόμμα εξουσίας.
Στο πνεύμα αυτό η Κουμουνδούρου προβάλει έντονα το νεαρό της ηλικίας του αρχηγού της, αν και ο Σαμαράς ήταν αυτός που μίλησε για δημιουργία 150 χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην κρατικοποίηση του σύμπαντος με άδεια ταμεία…
Σε τελική ανάλυση στο σώμα των απολιτίκ νέων αναποφάσιστων, μεγάλο ρόλο θα παίξει ποιος δείχνει πιο έτοιμος να κυβερνήσει.
Κι αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ…
Μικρός Οδυσσέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου