Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Στην... υγειά των μπαχαλάκηδων!



Υποχωρητικός με τους γνωστούς άγνωστους μπαχαλάκηδες των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και εξόχως διαλλακτικός με το εφοπλιστικό λόμπι που μέχρι πρότινος απειλούσε με την επιβολή σκληρών φορολογικών αποφάσεων εμφανίστηκε στο πλαίσιο της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης Τύπου ο Α. Τσίπρας.

Σε σχέση με την ακραία δράση διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τον αφοπλισμό των ΜΑΤ που προβλέπει το πρόγραμμα του κόμματος, ανέπτυξε το πρωτοφανές σκεπτικό ότι «οι έκρυθμες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονταν με αποτελεσματικότητα στην πρωτεύουσα με την υπεροπλία της ΕΛ.ΑΣ. τα προηγούμενα χρόνια». Μάλιστα εξήγησε ότι αυτοί που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια
σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι «προβοκάτορες» που συνεργάζονταν στο παρελθόν με την ΕΛ.ΑΣ., υπαινισσόμενος με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η μάζα των «μπαχαλάκηδων» που κάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ -ακόμη και με παραστάσεις διαμαρτυρίας στελεχών του έξω από τη ΓΑΔΑ- είτε θα είναι φρόνιμη είτε θα περιφρουρεί τις διαδηλώσεις. «Πιστεύουμε ότι η αποτελεσματικότητα ενός επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομίας δεν βασίζεται στην υπεροπλία έναντι των διαδηλωτών ή των πολιτών ή ακόμα και ομάδων οι οποίες έχουν σαν στόχο να διαταράξουν την τάξη και την ασφάλεια» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας: «Εμείς ποτέ δεν θα συναινέσουμε με την άποψη ότι θα πρέπει να καταστείλουμε το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα ακόμα κι αν η διαδήλωση είναι εναντίον της δικής μας πολιτικής ή της δικής μας άποψης».

Θεαματική ήταν η στροφή του Α. Τσίπρα και απέναντι στους εφοπλιστές, τους οποίους προ ημερών απειλούσε από το Πέραμα με τη λήψη σκληρών μέτρων φορολόγησης τους.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε διάλογο για την επίτευξη συνεννόησης και συμφωνίας, εκτιμώντας ότι υπάρχουν εφοπλιστές που δεν είναι αδιάφοροι και αναίσθητοι για όσα περνάει η χώρα. «Θα βρούμε ευήκοα ώτα και θα εξασφαλίσουμε πάνω από δύο δισ.» ανέφερε με βεβαιότητα.

Ο κ. Τσίπρας διέψευσε κατηγορηματικά ότι το εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας θα είναι «ένα άλλο Μνημόνιο, συμφωνημένο με τους δανειστές και τους εταίρους”», αλλά εξήγησε ότι θα ψηφιστεί από την εθνική αντιπροσωπία.

Επίσης εμφανίστηκε σίγουρος ότι ο ελληνικός λαός θα του δώσει «πίστωση χρόνου» γιατί, όπως είπε, έχει φτάσει στο «αμήν». «Δεν περιμένει από εμένα θαύματα. Να γίνω Ιησούς Χριστός και να περπατάω στη θάλασσα».

Εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε ψήφο αυτοδυναμίας στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, καθώς σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων επαναληπτικών εκλογών απάντησε ότι «στις 18 Ιουνίου ο τόπος πρέπει να έχει κυβέρνηση, να μη ζήσουμε πάλι τη διαδικασία των διερευνητικών εκλογών».

«Εκτός από επικίνδυνος, γίνεται πλέον και γραφικός» σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Α. Τσίπρα και στο σημείο εκείνο που ισχυριζόταν ότι έχει σχέδιο, αλλά δεν το λέει, γιατί ο αντίπαλος δεν πρέπει να γνωρίζει τις θέσεις μας.


Γιώργος Κατσίγιαννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου