Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

«ΣΥΡΙΖΑ σαν... ΠΑΣΟΚ»



Εγώ, ο... απλός πολίτης Αντώνης Κοτσακάς, στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ! Αυτόν τον πολιτικά σπαραξικάρδιο τίτλο θα μπορούσε να έχει η δισέλιδη ανοιχτή επιστολή με την οποία -με αρκετή καθυστέρηση είναι αλήθεια- το πάλαι ποτέ δεξί χέρι του προφυλακισμένου Ακη Τσοχατζόπουλου απολογείται για τη σημερινή προσέγγισή του με τον Αλέξη Τσίπρα και τη συνεργασία του με την Κουμουνδούρου.

Το για πολλά χρόνια κορυφαίο στέλεχος και υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου δεν κάνει πάντως καμία αναφορά στους συντρόφους του, με τους οποίους πρωταγωνίστησε στη δημιουργία «ρευμάτων» που έχουν πάει... πακέτο στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή την Κοινωνική Αριστερά και την Ενωτική Κίνηση, της οποίας μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής είναι ο ίδιος, όπως και
υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αρα καθόλου απλή είναι η υποστήριξη που παρέχει απλόχερα ο κ. Κοτσακάς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Οσο για το αν ανήκει στο βαθύ ΠΑΣΟΚ, ακόμη και ο ίδιος το παραδέχεται κομψά, λέγοντας ότι δεν του ήταν εύκολο να αποποιηθεί 38 χρόνια από τη ζωή του.

Ο κ. Κοτσακάς παραδέχεται ότι ήταν λάθος του ότι καθυστέρησε να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: με την ολίγη καθυστέρηση τουλάχιστον 10 χρόνων), αλλά το επιχείρημα που προβάλλει είναι ότι φταίει η διαχρονική συνάφεια που είχε με το κόμμα αυτό, η οποία δεν τον άφηνε να δει καθαρά όσα συνέβησαν.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και «ψηφοφόρος του Αλέξη» δηλώνει για τη σχέση του με τον Ακη Τσοχατζόπουλο ότι η «σχέση πράγματι υπήρξε, ιδιαίτερα τη δεκαετία του 1990, όπως υπήρξε και για εκατοντάδες άλλα στελέχη, πολλά από τα οποία παραμένουν στην ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Καθώς, όμως, ορισμένοι επιλέγουν να επιτεθούν προνομιακά στο πρόσωπό μου, με προφανή στόχο να πλήξουν εξ αντανακλάσεως το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υποχρεούμαι να απαντήσω επί προσωπικού. Ναι, συνεργάστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο, ιδιαίτερα την περίοδο 1989-1993. Η συνεργασία μας ήταν θεσμική και επιβεβλημένη. Συμπορεύτηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο το 1996, όταν ήταν υποψήφιος για την εκλογή νέου προέδρου, όπως άλλωστε έπραξαν τα μισά οργανωμένα μέλη του κόμματος». Παράλληλα υποστήριξε ότι διαφοροποιήθηκε πολιτικά από τον κ. Τσοχατζόπουλο στο συνέδριο του 2001.

Βέβαια, διαβάζοντας κάποιος την επιστολή του κ. Κοτσακά κατανοεί ότι πρόκειται για ένα μανιφέστο του ιδεολογικού ρεύματος που ανήκει και το οποίο στηρίζει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο βλέπει ως νέο ΠΑΣΟΚ. Οπως λέει, «δεν προσχώρησα και δεν είμαι μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», παραδέχεται ωστόσο ότι «το κενό που άφησε η συντηρητική μετατόπιση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ στη χώρα μας είναι κατεπείγουσα ανάγκη να καλυφθεί από μία νέα ευρωπαϊκή κυβερνητική Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου