Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ΝΔ δεν πρέπει να υποχωρήσει στην Λαθρομετανάστευση, την Εξεταστική και την ΑΟΖ


Aπό την πρώτη στιγμή που παρουσιάσαμε το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων για την διακυβέρνηση είπαμε ότι έχει πολλά θετικά σημεία, πολλά «θολά» σημεία και αρκετές αρνητικές πλευρές τις οποίες και θίξαμε.
Αν πράγματι είναι αυτό το περιεχόμενο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που θα κληθεί να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, αν δεν υπάρξουν αλλαγές, τότε θα πρέπει αρκετοί να προβληματιστούν για ορισμένα κρίσιμα σημεία.
Το κείμενο της συμφωνίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα δεν έχει διαφορές από εκείνο που διέρρευσε στην εφημερίδα Έθνος του κ. Γ. Μπόμπολα την Παρασκευή. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε. Αν δεν το έδωσε η κυβέρνηση το κείμενο ποιος το έδωσε. Ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Κουβέλης και για
ποιο λόγο έγινε αυτή η διαρροή; Από τώρα δηλαδή τα στεγανά μιας κυβέρνησης πήγαν περίπατο;
Επί της ουσίας, επιμένουμε να χαρακτηρίζουμε μέγα λάθος την γενικόλογη αναφορά στο μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ΝΔ δε θα έπρεπε να υποκύψει στις απαιτήσεις του κ. Κουβέλη πάνω στο θέμα. Οι πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν είναι συγκεκριμένες και δεν χωράνε άλλων αναβολών. Αν μπλέξουμε ξανά σε αιτήσεις ασύλου, ιθαγένειες, νόμους Ραγκούση και άλλα τέτοια τότε θα έχουμε καθυστερήσει δραματικά και η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι ξέφραγο αμπέλι.
Ο νόμος Ραγκούση έπρεπε να καταργηθεί ενώ θα έπρεπε άμεσα να ξεκινήσουν διαδικασίες καταγγελίας των διεθνών συμφωνιών που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε χοάνη γεμάτη με τους απανταχού κατατρεγμένους.
Αν η κυβέρνηση συνεχίσει την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα αυτό τότε θα δώσει μήνυμα στον κόσμο να έλθουν κι άλλοι περισσότεροι. Και τότε δε θα «μαζεύεται» η κατάσταση.
Λάθος μεγάλο είναι και η μη αναφορά σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είχε τίποτε να φοβηθεί δε θα έθετε τέτοιο θέμα, άρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Εξυγίανση του πολιτικού σκηνικού δεν κάνεις μόνο με το να βάζεις τον Ακη στη φυλακή. Που είναι ο Παπκωνσταντίνου για παράδειγμα; Που είναι ο ΓΑΠ και οι άλλοι… διαπραγματευτές που βούλιαξαν την Ελλάδα; Τι θα γίνει με την υπόθεση των cds; Θα συνεχίσουμε να μη γνωρίζουμε τι συνέβη;
Γκρίζα ζώνη των προγραμματικων είναι και η υπόθεση της ΑΟΖ. Πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν άμεσα τι σημαίνει προετοιμασία που λέει η συμφωνία. Πόσο θα κρατήσει δηλαδή και που θα καταλήξει; Είναι ιδιαίτερα κρίσιμα θέματα για το Αιγαίο, ειδικά τώρα που η ένταση έχει κορυφωθεί. Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θέλει να αξιοποιήσει τον πλούτο της κι αυτό δε μπορεί να γίνει χωρίς ΑΟΖ.
Στα θετικά μέτρα, ασφαλώς οι προβλέψεις για μειώσεις των βαρών των Ελλήνων είναι καλές. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η πρόβλεψη για χαμηλόμισθους και συνταξιούχους είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως κι όλα τα μέτρα για τόνωση της ανάπτυξης και της ρευστότητας της αγοράς.
Ωστόσο, τον πρώτο λόγο τον έχει η τρόικα δυστυχώς και εκεί η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει με ισοδύναμα μέτρα. Πρέπει να βρεθούν τα λεφτά δηλαδή από κάπου. Και οι γενικόλογες αναφορές δε γεννάνε λεφτά.
Οι αοριστολογίες ανήκουν μόνο σ’ εκείνους που δε θέλουν λύση στα προβλήματα αλλά απλή διαχείριση.
Αν λοιπόν η κυβέρνηση θέλει να έχει μακρά πνοή, θέλει να έχει τη στήριξη της κοινωνίας πρέπει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις χωρίς περιστροφές. Είμαστε σίγουροι ότι ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή θα δώσει το πραγματικό στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.
Και μην ξεχνάμε. Με δωράκια αυτοϋπονόμευσης το μόνο που θα γίνει είναι να εκτοξευτούν οι απίθανοι του ΣΥΡΙΖΑ και να διεκδικήσουν την εξουσία. Και τότε, ζήτω που καήκαμε.
Υπάρχει καιρός λοιπόν για αλλαγές μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνηση στην Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου