Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Δε θα πρέπει να υπάρξει ούτε ένας συνειδητοποιημένος Νεοδημοκράτης που να πανηγυρίσει.

 Όχι τόσο για το αποτέλεσμα, αφού ήρθε μια καθαρή νίκη, όσο για το τί αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει.

Η ΝΔ καλείται από σήμερα, να αποτελέσει και πάλι, την δύναμη εκείνη που θα αναλάβει να οδηγήσει την χώρα μπροστά. Η ΝΔ καλείται να παίξει τον ρόλο που έπαιξε και κατά την ίδρυσή της. Καλείται να διαχειριστεί τη μοίρα της χώρας και να την αναστήσει από τις στάχτες της.

Ο Ελληνικός λαός, ακόμη και μέσα στη ζαλάδα και την απόγνωση του, αντέδρασε με στοιχειώδη λογική και δίνει σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, σε κόμματα με ευρωπαϊκή προοπτική, σε κόμματα που αντιλαμβάνονται πως η συμμετοχή μας στην δυνατή μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια έχει και υποχρεώσεις. 

Είναι λοιπόν ευθύνη της ΝΔ να ηγηθεί αυτού του πολυσύνθετου ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού συνασπισμού, να συνθέσει δυνάμεις, να εξομαλύνει διαφορές, να οδηγήσει τις εξελίξεις. Να βοηθήσει τη χώρα να πορευθεί επιτέλους στον φιλελεύθερο δρόμο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού, και να πρωτοστατήσει στην μεταμόρφωση της χώρας μας από ένα σοβιετικό κακέκτυπο σε μια δυτική φιλελεύθερη οικονομία, αλλά και σε μια κοινωνικά ευαίσθητη δημοκρατία.

Δυστυχώς στο δρόμο αυτό, αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι ένα συνονθύλευμα από αριστερίζουσες συνιστώσες, χωρίς κεντρικό πλάνο, χωρίς ουσιαστική πολιτική πρόταση, χωρίς πείρα, χωρίς συνοχή. Μερικές πιο λαϊκίστικες από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα, άλλες πιο ακραίες κι επικίνδυνες από το ακρότερο άκρο της δεξιάς. 

Σε συνδυασμό με έναν αλλοπρόσαλλο Καμμένο,, με το αρτηριοσκληρωτικό ΚΚΕ και με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στις επάλξεις, η ίδια η Κοινή Λογική θα περάσει δύσκολες στιγμές.

Είναι λοιπόν η ΝΔ ικανή να συσπειρώσει την Ελλάδα και να την βγάλει από τα αδιέξοδά της;

Είμαστε έτοιμοι εμείς να στηρίξουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας στην πιο δύσκολη καμπή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας;

Είμαστε ικανοί να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου