Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχει πολυτέλεια για ψήφο διαμαρτυρίας



Η λεωφόρος Συγγρού πιστεύει ότι η κομματική βάση στην συντριπτική της πλειοψηφία έχει απορροφήσει απόλυτα τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά. 
Η αρχική δυσπιστία και επιφυλακτικότητα που κυριαρχούσαν αρχικά σε μερίδα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς για την συμμαχία με την κα Μπακογιάννη και την προσχώρηση στελεχών του ΛΑΟΣ στη ΝΔ,
αντικαταστάθηκαν σταδιακά με την απόλυτη βεβαιότητα των «σωστών επιλογών» και της «ορθής στρατηγικής» του κ. Σαμαρά. 


Το τοπίο, όπως προκύπτει και από τις νέες δημοσκοπήσεις, παραμένει εν μέρει ρευστό, με ψηφοφόρους να εμφανίζουν τάση μετακίνησης από και προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά - κάτι που όπως παραδέχονται οι συνεργάτες του προέδρου της «γαλάζιας» παράταξης προκαλεί δυσκολίες στον προεκλογικό σχεδιασμό. 


Παρά πάντως τα κάποια μειονεκτήματα με τα οποία εισέρχεται εκ νέου στην τελική ευθεία η Συγγρού, στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι σε αυτήν την αναμέτρηση υπάρχουν θετικά στοιχεία που αν η ΝΔ καταφέρει να αξιοποιήσει, μπορεί με μεγαλύτερη ευκολία να πετύχει τον στόχο της.


 «Το πρώτο», υποστηρίζει στέλεχος της λεωφόρου Συγγρού, «είναι ότι με τις εκλογές εκτονώθηκε ως ένα βαθμό τουλάχιστον ο θυμός των γαλάζιων ψηφοφόρων». 

Θα το ξανασκεφτούν
Το δεύτερο είναι ότι κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, μετρήθηκαν οι αντοχές, οι προθέσεις αλλά και «το βάρος» ενός εκάστου των παικτών της πολιτικής σκακιέρας. 


Είναι βέβαιο ότι θα είναι πολλοί εκείνοι που θα σκεφτούν μία και δύο φορές να ξαναψηφίσουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη Χρυσή Αυγή ή τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτή τη φορά το στοίχημα για τον κ. Σαμαρά είναι να πείσει με επιχειρήματα ότι είναι ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει μια προοπτική στη χώρα, αφού μπροστά στο υπαρκτό δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" δεν υπάρχει η πολυτέλεια της ψήφου διαμαρτυρίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου