Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ε.Σ.Α.μεΑ: Απόγνωση στα άτομα με αναπηρία


enosi_atomon_me_anapiria_ESAMEA

Σε ομηρία βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Αιτία είναι τόσο η καθυστέρηση στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων όσο και τα εμπόδια που συναντούν στη χορήγηση της φαρμακευτικής και θεραπευτικής αγωγής που χρειάζονται.
Για το λόγο αυτό η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, κρούοντας για ακόμη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους που περνά η χώρα μας. Η Συνομοσπονδία είχε επισημάνει και στις 23 Μαΐου τα προβλήματα που έχουν προκληθεί, ωστόσο λύση δεν βρέθηκε και η κατάσταση γίνεται απειλητική για την ίδια τη
ζωή των αναπήρων.
«Συμπολίτες μας χρόνια πάσχοντες αναζητούν ανεπιτυχώς ακριβά σκευάσματα φαρμάκων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, αφού εκτός από τη διακοπή πίστωσης από τους φαρμακοποιούς αντιμετωπίζουν ευρέως και το φαινόμενο της έλλειψης ακριβών σκευασμάτων από την αγορά φαρμάκου. Πρόκειται για χρόνια πάσχοντες, όπως μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων, καρκινοπαθείς, η εξέλιξη της πάθησης των οποίων εξαρτάται από τη σωστή λήψη των φαρμάκων, νεφροπαθείς, θαλασσαιμικούς, αιμορροφιλικούς και όλα τα άτομα που ανήκουν σε δεκάδες άλλες κατηγορίες αναπηρίας και χρόνιας πάθησης», επισημαίνει στην επιστολή της η Συνομοσπονδία και προσθέτει ότι στην ίδια τραγική κατάσταση βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων, οι οποίοι είναι αβέβαιο πότε θα λάβουν τα επιδόματα από τους δήμους της χώρας, για να μπορέσουν να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες τους.
«Η κρισιμότητα των θεμάτων είναι τεράστια, αφού από την εξεύρεση κάθε δυνατής λύσης εξαρτώνται ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Το ανθρώπινο δίκαιο επιβάλλει την ανάληψη δράσεων και συγκεκριμένων μέτρων από την κυβέρνηση, για να μπορέσει να επιβιώσει μία από τις πιο ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της χώρας», καταλήγει η επιστολή της Συνομοσπονδίας.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου