Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Όποιος νικήσει αυτός θα είναι και ο πρωθυπουργός


Αν όλα εξελιχθούν χωρίς τη μεγάλη έκπληξη, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή το βράδυ, δεν θα έχει όμως την αυτοδυναμία.
Άλλωστε, στην εποχή που ζούμε, όπου τα πάντα είναι χύμα, το μόνο που δεν ενδιαφέρει είναι η αυτοδυναμία. Ωστόσο, ο πρώτος στόχος για τον Αντώνη Σαμαρά, δηλαδή η εξουδετέρωση του κινδύνου… Τσίπρας, θα έχει επιτευχθεί.
Είναι επίσης βέβαιο ότι από Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές, αλλά αυτή τη φορά σε διαφορετικό κλίμα και η ΝΔ με ένα ικανοποιητικό ποσοστό, τηρουμένων των αναλογιών, θα πάει με άλλο αέρα να αναζητήσει συμμαχίες.
Πάνω από όλα, άλλωστε, είναι η σωτηρία της πατρίδας, γι’ αυτό και πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Που θα διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και θα κάτσουν στο τραπέζι για να αλλάξουν τους δυσβάσταχτους όρους του Μνημονίου.
Σ΄αυτό νέο σκηνικό ασφαλώς ο Αντώνης Σαμαράς έχει τον πρώτο λόγο. Ο νικητής είναι αυτός που θα παίξει μπάλα πρώτος, και κανείς άλλος. Και δικαιωματικά, έπειτα από τόσο αγώνα ο κ. Σαμαράς
οφείλει να διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
Διότι έτσι είναι το σωστό. Ο νικητής μπαίνει μπροστά για να κάνει αυτά που υποσχέθηκε κι αυτά για τα οποία τον εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός.
Και το λέμε αυτό διότι κάποιες μειοψηφίες του 10% ή του 7% έχουν αποφασίσει να θέσουν σε ομηρεία όλο το πολιτικό σύστημα και τη χώρα. Θέλουν να επιβάλουν τους όρους τους για συνεργασίες και να διεκδικήσουν ρόλους που δεν τους έδωσε ο λαός.
Κάποιοι θέλουν να προσβάλλουν την ψήφο του ελληνικού λαού και προωθούν τρίτες λύσεις για την πρωθυπουργία. Ανθρώπους που ουδέποτε πάτησαν το πόδι τους στην πλατεία, εκεί που βρίσκεται ο κόσμος. Κάποιους που ο λαός δεν ψήφισε, κι όμως, ορισμένοι επιθυμούν να τους βάλουν μπροστά.
Επειδή αυτά τα κολπάκια επιβίωσης τα ξέρουμε από παλιά, πρέπει όλοι να τους πούμε δύο λογάκια.
Πρώτον ότι ο νικητής είναι νικητής και δικαιούται να κυβερνήσει αφού ο λαός τον επέλεξε. Για φανταστείτε δηλαδή αν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος να θέλει να συμμαχήσει μαζί τους με τον όρο να είναι πρωθυπουργός, όχι ο Τσίπρας που νίκησε αλλά ο… Τέρενς Κουίκ. Ή φανταστείτε ο Κουβέλης να θέλει να επιβάλει τους δικούς του ανθρώπους και να προτείνει για πρωθυπουργό τον… Παπαδήμο αν και δικαιούται ο Τσίπρας να είναι αυτός, εφόσον νικήσει.
Έτσι λοιπόν, κάποιοι, προτού καν ανοίξουν οι κάλπες ας αναλογιστούν ότι δεν χωράνε πολιτικές ανωμαλίες. Όποιος νικήσει αυτός πρέπει και να κυβερνήσει και οι υπόλοιποι που εργάζονται για το καλό της πατρίδας, να στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν και θέλουν.
Ο λαός δε θα δεχθεί βρόμικα παιχνίδια, συμψηφισμούς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Ξεκάθαρες κουβέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου