Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Γ. Δραγασάκης ομολόγησε ότι υπάρχει «σχέδιο για δραχμή»!



Το παιχνίδι κρύο-ζεστό με το μέλλον της χώρας συνεχίζει να παίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Χθες, ο επικεφαλής του Οικονομικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης ομολόγησε ότι το κόμμα του έχει κρυφό σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Ο Γ. Δραγασάκης, που προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, ισχυρίστηκε: «Δεν είναι επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ, όμως ένα σύγχρονο και κοινωνικά υπεύθυνο κράτος πρέπει να έχει εναλλακτικά σχέδια, ακόμη και για τα λιγότερο πιθανά ενδεχόμενα».

Τη διαγραφή «σημαντικού μέρους» του δημόσιου χρέους και τη ρήτρα εξυπηρέτησης του υπολοίπου ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης ζήτησε (in.gr) ως «αναγκαία» ο κ. Δραγασάκης, υποστηρίζοντας
ότι το χρέος δεν μπορεί να πληρωθεί, ενώ στον βαθμό που δεν μπορεί να υπάρξει άμεσα κοινή ευρωπαϊκή λύση, πρότεινε ως μεταβατική το μορατόριουμ, δηλαδή τη συμφωνημένη αναστολή πληρωμών των τόκων μέχρι να ορθοποδήσει η οικονομία. Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο διακοπής της χρηματοδότησης, υποστήριξε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός αν προκληθούμε», τονίζοντας ότι ούτε την Ε.Ε. συμφέρει να προβεί σε μονομερή διακοπή χρηματοδότησης, διότι θα προκαλούσε μεγάλη αναταραχή στην Ευρώπη και θα μας έδινε το δικαίωμα να αμφισβητήσουμε το χρέος συνολικά.

Αμίμητη «κωλοτούμπα» έκανε και ο επίσης οικονομικός εγκέφαλος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης, δηλώνοντας (Αθήνα 9,84) ότι «θα ακολουθήσουμε τις δεσμεύσεις απέναντι στους δανειστές αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση, την οποία δεν θα καταγγείλουμε». Οσο για το Μνημόνιο, αφού το χαρακτήρισε «εγχώριο ελληνικό πρόγραμμα», υποσχέθηκε ότι «βήμα βήμα θα το αλλάξουμε». Παραδέχθηκε δε ότι στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η μείωση του στενού κρατικού τομέα. «Δεν υπάρχει κανένα ταμπού στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα συντηρήσει οργανισμούς οι οποίοι δεν λειτουργούν, δεν αποδίδουν» είπε.

Οσο για τον σχηματισμό κυβέρνησης, δεν απέκλεισε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μία οικουμενική κυβέρνηση, αλλά ούτε και μία κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., αν είναι πρώτο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου