Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Και στο Νομό Καβάλας Συστράτευση των δυνάμεων της Ν.Δ. και της ΔΗ.ΣΥ. εναντίον των κινδύνων που απειλούν τη χώρα

Παρουσία εκπροσώπων της συντονιστικής επιτροπής εκλογικού αγώνα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», πραγματοποιήθηκε χθες η συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων βουλευτών Νομού Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας που είχαν εκλεγεί στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Από τους τρεις, ωστόσο, παραβρέθηκαν και μίλησαν οι: Νίκος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Πασχαλίδης.


Το χοντρό κλαδί του κορμού της κεντροδεξιάς παράταξης

Τους εκπροσώπους της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» καλωσόρισε, αρχικά, ο επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε.) της Νέας Δημοκρατίας, Μίμης Χριστοφιλογιάννης, ο οποίος σχολίασε ότι επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη και των υπόλοιπων στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. ήταν μία αναγκαιότητα, ενώ πρόσθεσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες)
δίνουμε την πρώτη συνέντευξη Τύπου του επίσημου προεκλογικού αγώνα, στην οποία θα μιλήσουν οι εκλεγέντες βουλευτές στις 6 Μαΐου. Ο κύριος Καλαντζής, μας ειδοποίησε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη σε κομματική αποστολή και δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί. Είναι, όμως, μαζί μας ο κύριος Παναγιωτόπουλος και ο κύριος Πασχαλίδης, οι οποίοι θα αναφερθούν στις θέσεις του κόμματος, ενόψει των νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου». Ο λόγος δόθηκε, πρώτα, στον επικεφαλής της επιτροπής εκλογικού αγώνα της ΔΗ.ΣΥ., Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος είπε τα εξής: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι στο χώρο αυτό (σ.σ. στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε.), γιατί πάντα έλεγα ότι είμαστε ένα χοντρό κλαδί από τον κεντρικό κορμό της κεντροδεξιάς παράταξης. Είμαστε η φιλελεύθερη παράταξη, η οποία βρέθηκε εκεί που βρέθηκε. Προς το παρόν έγινε μία αναστολή της λειτουργίας του κόμματος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», με σκοπό να συστρατευτούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις που ανήκουμε στον ίδιο χώρο, έναντι ορισμένων κινδύνων και με στόχο την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας μας. Κανείς, βεβαίως, δεν είναι υπέρ του μνημονίου. Κι εμείς, που το υπογράψαμε και κάποιοι άλλοι. Αλλά, θα πρέπει αυτό το μνημόνιο να το επαναδιαπραγματευτούμε προς το συμφέρον του τόπου. Νομίζω ότι με τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας θα συνεργαστούμε πολύ καλά και ότι θα καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους που έχουν βάλει οι αρχηγοί των κομμάτων μας».

Σταθερότητα, ή «λεβέντικος απομονωτισμός»;

Πριν δοθεί ο λόγος στους υποψήφιους βουλευτές, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας της Ν.Δ., Κώστας Ευθυμιάδης, σημείωσε ότι οι υποψήφιοι του τοπικού ψηφοδελτίου θα αποτελέσουν την «αιχμή του δόρατος» στον προεκλογικό αγώνα, στον οποίο πρέπει να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι ψηφοφόροι της παράταξης. «Ας έρθουν μαζί μας και ας τεθούν υπό τις οδηγίες της νομαρχιακής επιτροπής εκλογικού αγώνα, για να μπορέσουμε μετά τις εκλογές να απολαύσουμε το δίκαιο καρπό της ύπαρξης μας ανάμεσα στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε. «Στις εκλογές που μας πέρασαν, οι ψηφοφόροι έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Μας είπαν, με τη ψήφο τους, ότι επιθυμούν να καθίσουμε στο τραπέζι και με ψυχραιμία να τα βρούμε για να κυβερνήσουμε τη χώρα», σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος και συνέχισε: «Δυστυχώς, αυτή η ευκαιρία χάθηκε στις μέρες που ακολούθησαν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, διότι συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλησαν να τα βρούνε, επιδεικνύοντας κάποια αλαζονεία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών και των δημοσκοπικών αναλύσεων. Αναφέρομαι, βεβαίως, στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στον κύριο Τσίπρα. Στο διάστημα που μεσολάβησε ζούμε ένα σκηνικό κατάρρευσης. Κάθε μέρα που περνάει σε καθεστώς ακυβερνησίας, κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα στην αγορά, στην οικονομία, στην κοινωνία. Αυτό το καθεστώς πρέπει να σταματήσει. Στις 17 Ιουνίου, οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν μεταξύ δύο δρόμων. Του δρόμου της σταθερότητας και της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης της χώρας και του δρόμου του «λεβέντικου απομονωτισμού». Καταλήγοντας τόνισε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Από κει και πέρα, όμως, θα αρχίσουν τα δύσκολα για την εξεύρεση ενός πολιτικού σχήματος που θα κυβερνήσει τη χώρα». Τέλος, ο Γιάννης Πασχαλίδης επεσήμανε ότι: «Η αδιαλλαξία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η αλαζονεία του κυρίου Τσίπρα, δεν έκαναν εφικτή την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Η χώρα σύρεται ξανά στις κάλπες, ενώ βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο. Υπάρχουν δύο λογικές. Η λογική της Νέας Δημοκρατίας, που λέει ότι πρέπει να γίνει μία σταθερή κυβέρνηση για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και η λογική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που δεν ενδιαφέρεται για τη χώρα, αλλά για το πώς θα κυριαρχήσει των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς. Πρέπει να επιλέξουμε, λοιπόν, ένα καπετάνιο που θα βγάλει το καράβι από την καταιγίδα. Και η μόνη λύση, αυτή τη στιγμή, είναι η Νέα Δημοκρατία. Καλώ τους συμπολίτες να ξεφύγουν από τις αγκυλώσεις, να συσπειρωθούν κοντά μας και να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε ρότα».
 Κωνσταντίνος Κοϊβέρογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου