Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Σαμαράς: Με ποιους θα κυβερνήσω



«Θα κάνω κυβέρνηση με όποιον συμφωνεί να παραμείνουμε στο ευρώ και συμφωνεί ότι πρέπει να αλλάξουμε το Μνημόνιο». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών στο enikos.gr, έβαλε το πολιτικό πλαίσιο για συνεργασίες την επόμενη ημέρα των εκλογών. Από αυτήν την κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ΠΑΣΟΚ, παρόλο που επέμεινε ότι θα προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να δοθούν απαντήσεις για τους λόγους που φτάσαμε στο Μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς αναρωτήθηκε με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τεθεί το δίλημμα κυβέρνηση ή ακυβερνησία, όταν αρνούνται τόσο η ΔΗΜ.ΑΡ. όσο και το ΚΚΕ να το στηρίξουν. Ο πρόεδρος της
Ν.Δ. -που τάχθηκε υπέρ των δύο θητειών του πρωθυπουργού- δήλωσε ότι ήταν ο αρχιτέκτονας του αντιμνημονίου και, αν τον Δεκέμβριο γίνονταν οι εκλογές, θα έπαιρνε 60%, αλλά εκείνος επέλεξε να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» διότι, σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα είχε οδηγηθεί στη δραχμή.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι πλέον ευρώ ή δραχμή, αλλά Ευρώπη ή δραχμή. Παράλληλα ζήτησε την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών έως και τρία χρόνια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ανακουφιστούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Για το θέμα της λαθρομετανάστευσης υποστήριξε ότι πρέπει να απελαθούν από τη χώρα όσοι είναι παράνομοι και όχι να υπάρχουν κόμματα που τους υπόσχονται επιδόματα ανεργίας.
Αναφερόμενος στο θέμα των ομολόγων, τόσο για τους ιδιώτες όσο και για τα Ταμεία, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει τρόπος αποζημίωσής τους σε συμφωνία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Από την κουβέντα με τους πολίτες δεν έλειψε και ο... Ντέιβιντ Μπέκαμ (που πήγε σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Μεσσηνία) ως παράδειγμα ότι δεν μπορούμε να διώχνουμε τους πλούσιους τουρίστες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε μια σειρά επιθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις θέσεις του, που δείχνουν ότι οδηγούν την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Ο κ. Σαμαράς, όπως και νωρίτερα είχε κάνει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφέρθηκε στο θέμα της Ισπανίας, τονίζοντας ότι βάζει σε δοκιμασία ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Τέλος, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που έχει χρεωθεί τη βόρεια Ελλάδα, δημιουργεί πονοκέφαλο στη Συγγρού. Και αυτό γιατί διαφώνησε με το θέμα ανοιχτής συγκέντρωσης στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας «τους είπα ελάτε να την κάνετε εσείς».


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου