Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά την ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου (βίντεο)

Ο Αντώνης Σαμαράς στις πρώτες του δηλώσεις από το Ζάππειο δε μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και δε θα τηρήσει όσα έλεγε προεκλογικά... λένε τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ.Όμως οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από το Ζάππειο ήταν ξεκάθαρες ως προς την κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή και τις υποχρεώσεις της. Σε αυτές όμως «θα προστεθούν οι αναγκαίες πολιτικές, για την ανάπτυξη και για
την αντιμετώπιση της βασανιστικής, τεράστιας, για τους Έλληνες, υπόθεσης της ανεργίας».

Στην ίδια κατεύθυνση, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 18/6, ο κ. Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως ο λαός ζήτησε παραμονή στο ευρώ και τροποποίηση του προγράμματος μέσω επαναδιαπραγμάτευσης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων ήταν θετικές, επιβεβαιώνοντας τα όσα έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία. Ακόμα και η γερμανική κυβέρνηση, που εμμένει στο πρόγραμμα λιτότητας για την Ευρώπη, τοποθετήθηκε μέσω του υπουργού Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο τουλάχιστον για το χρονικό πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων. Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ζήτησε από τους Ευρωπαίους «να συνοδεύσουν τους Έλληνες προς την ανάπτυξη».

Για τη Νέα Δημοκρατία, η ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, και συγκεκριμένα τα 10 σημεία που ανακοινώθηκαν προεκλογικά, αποτελεί το βασικό στόχο της νέα κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου