Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

«Στόχος η διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας»


paradosh-paralavh-yetha

Να μη μετατραπεί η οικονομική κρίση σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας τόνισε ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό Φραγκούλη Φράγκο.
Βασική επιδίωξη της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας θα είναι η οικονομική κρίση να μη μετατραπεί σε κρίση εθνικής ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, υπογράμμισε ο νέος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, στη διάρκεια της τελετής παράδοσης - παραλαβής.
«Έχουμε στις πλάτες μας αυτήν τη μεγάλη αποστολή», τόνισε και πρόσθεσε ότι εκεί που πρέπει θα αυξηθεί η αποτρεπτική δύναμη της χώρας, «για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε στο διηνεκές την
ειρήνη, την ασφάλεια και τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Ο νέος υπουργός Αμυνας υπογράμμισε ακόμη ότι το πρώτο που χρειάζεται είναι ηθικό και φρόνημα, κάτι που, όπως ανέφερε, η ηγεσία και οι άνδρες και οι γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν αποδείξει ότι το έχουν, επισημαίνοντας ότι είναι αποσυνδεδεμένο από τα «οποιαδήποτε δικαιολογημένα παράπονά τους», που απορρέουν από τις οριζόντιες περικοπές των μισθών.
Για τους μισθούς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας δήλωσε ότι το ενδιαφέρον της νέας ηγεσίας θα επικεντρωθεί στο «να αποκαταστήσουμε στην πορεία του χρόνου αυτές τις μαύρες τρύπες, που απορρέουν από τις οριζόντιες περικοπές». Επίσης σημείωσε ότι η κοινωνικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων προς τον πολίτη θα συνεχισθούν και θα ενισχυθούν.
Στόχος του, όπως είπε, είναι να μην αδικηθεί κανένας. «Όταν κανείς προΐσταται των ενόπλων δυνάμεων πριν μπει στο υπουργείο αφήνει την κομματική του ταυτότητα έξω, τους αγκαλιάζει όλους ανεξάρτητα από την κομματική προέλευση και μαζί τους προσπαθεί για το καλύτερο της πατρίδας», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κατά τα άλλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι από την κάλπη βγήκε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. «Να συνεργαστούμε αφήνοντας πίσω μικροπολιτικές επιδιώξεις του παρελθόντος και με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά να επιχειρήσουμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».
Εκτίμησε ότι η πορεία θα είναι δύσκολη, επισημαίνοντας ωστόσο ότι σημασία έχει να ανακοπεί η πορεία του τόπου σε ελεύθευρη πτώση προς τα κάτω και να βάλουμε πάλι τον τόπο σε πορεία ανόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου