Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Να γιατί το ΠΝ είναι από τα καλύτερα του κόσμου. Ένας υποστράτηγος το επιβεβαιώνει



“Μέγα το της θαλάσσης κράτος” και επί ΔΝΤ!

Έκτο στο κόσμο το ελληνικό ΠΝ, 24ο το τουρκικό”,

έγραψε χθες το Onalert και κάποιοι έσπευσαν να αμφισβητήσουν την “ανάγνωση” του σχετικού πίνακα. Επειδή μια μειοψηφία επιχείρησε ουσιαστικά να απαξιώσει ακόμη και το ίδιο το ΠΝ,οφείλουμε να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για να σταματήσουν και οι “αναλύσεις” από τους “φωτεινούς παντογνώστες”.

Διαπιστώσαμε ότι η πληροφόρηση για την θέση την οποία έχει το ΠΝ παγκοσμίως μαζί με τον αντίστοιχο πίνακα, έχει δημοσιευθεί στο πρόσφατα
εκδοθέν από τις εκδόσεις Ινφογνώμων, βιβλίο του Υποστρατήγου ε.α. Δρα Ιωάννη Παρίση, με τίτλο “Παράγοντες Ισχύος στο Διεθνές Σύστημα”  και προέρχεται από την ήδη πηγή.

Πράγματι στο κεφάλαιο του βιβλίου ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ και ειδικώς στο τμήμα Θαλάσσια ισχύς, υπάρχει ο πίνακας με τίτλο «ΟΙ 30 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ» (σελ. 152) καθώς και οι επεξηγήσεις του πίνακα (σελ. 153), επεξεργασμένα κατάλληλα από τον συγγραφέα. Για να κατανοήσει κάποιος τα στοιχεία του πίνακα θα πρέπει να διαβάσει τις επεξηγήσεις. Όπως σημειώνει ο συγγραφέας, η ΠΟΙΟΤΗΤΑ (τελευταία στήλη) αναφέρεται στην ποιότητα των πληρωμάτων και του υλικού, ενώ λαμβάνεται ως βάση υπολογισμού (100%) το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Από τα στοιχεία του πίνακα προκύπτει ότι στόλοι με υψηλή βαθμολογία ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ (που οφείλεται κυρίως στον αριθμό και ποιότητα των πλοίων τους) εμφανίζουν χαμηλή βαθμολογία στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ή και αντιστρόφως. Έτσι μπορούμε για παράδειγμα να δούμε τα εξής:

Ενώ η Ελλάδα έχει μαχητική αξία 6, στην ποιότητα έχει βαθμολογία 80%

Η Τουρκία με μαχητική αξία 7 έχει ποιότητα 60%, η Ινδία με μαχητική αξία 10 (έχει διπλάσια πλοία από την Ελλάδα), έχει ποιότητα 60%.

Αλλά το Ισραήλ με μαχητική αξία 1, έχει ποιότητα 90%.

Επίσης η Ταϊβάν με μαχητική αξία 10 έχει ποιότητα 70% ενώ η Κίνα 16 και 45% αντιστοίχως! Αυτά για όσους τυχόν έχουν ακόμη αμφιβολίες ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα καλύτερα ΠΝ του κόσμου.

www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου