Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΕΛΜΕ Σερρών: Σχετικά με την υπόθεση του Πολατίδη

Ε. Λ. Μ. Ε. Σ .

ΕΝΩΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ   ΣΕΡΡΩΝ



 
                                  Μεραρχίας 13, Σέρρες- ΤΗΛ.& ΦΑΞ  :  21324-53266
                                                                         e-mail :  elmes@otenet.gr
                                                              Σέρρες 27-06-2012
                                                                                            Αριθμ. Πρωτ: 92
                                                                 
                                                        ΠΡΟΣ : Εκπαιδευτικούς Σχ. Μονάδων           
                                                                      Περιφ. Ενότ. Σερρών
                                                        ΚΟΙΝ: ΜΜΕ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών, με αφορμή την πρόσφατη έκδοση της δικαστικής απόφασης επί της Αγωγής που είχε καταθέσει εναντίον της ο πρώην Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης και δεδομένου ότι πριν από δυο χρόνια είχε δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα, θεωρεί ότι πρέπει να ενημερώσει την κοινή γνώμη για το περιεχόμενο της εν λόγω απόφασης.

Θυμίζουμε καταρχάς εν συντομία τα γεγονότα: Το Μάρτιο του 2009 ο κ. Πολατίδης επισκέφτηκε εντελώς παράτυπα σχολείο του νομού μας, με σκοπό να παρέμβει και να ελέγξει το έργο της καθηγήτριας, η οποία (κατά τον ίδιο) εκφράστηκε δυσμενώς για το κόμμα του κατά τη διάρκεια του μαθήματός της. Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών, καθώς και το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. με ανακοινώσεις τους κατήγγειλαν την ενέργεια του τότε Βουλευτή. Στη συνέχεια ο κ. Πολατίδης κατέθεσε Αγωγή εναντίον μελών των Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., ζητώντας το ποσό των 50000 € ως χρηματική ικανοποίηση της ηθικής βλάβης που, κατά τη γνώμη του, υπέστη, ισχυριζόμενος ότι οι ανακοινώσεις της Ε.Λ.Μ.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε είχαν εξυβριστικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό περιεχόμενο. Η Αγωγή εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και απορρίφθηκε με την υπ’ αρ. 66/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Σερρών. Από αυτήν αντιγράφουμε εδώ κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«Ο ενάγων (δηλαδή ο κ. Πολατίδης) προσήλθε στο σχολείο όπου υπηρετούσε η καθηγήτρια με σκοπό να απαιτήσει εξηγήσεις… και θέλησε να συζητήσει απευθείας με τους μαθητές... Πλην όμως, η εμφάνισή του (στο σχολείο) ήταν άκρως παράτυπη, καθώς η ιδιότητά του ως βουλευτή δεν του έδινε τη δικαιοδοσία να απαιτήσει εξηγήσεις από την καθηγήτρια σχετικά με τη συμπεριφορά της κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της, καθώς εν γένει στα δικαιώματα και τις αρμοδιότητες που συνοδεύουν το βουλευτικό αξίωμα δεν ανήκει ο αυτόβουλος και άνευ τηρήσεως κάποιας νόμιμης διαδικασίας έλεγχος εκ μέρους των βουλευτών των πράξεων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα… Η ενέργεια του ενάγοντος να μεταβεί στο χώρο εργασίας της καθηγήτριας, επικαλούμενος την επίσημη ιδιότητά του, χωρίς όμως να έχει σχετική αρμοδιότητα… ήταν εντελώς ανάρμοστη».

Περαιτέρω, κατά την άποψη του δικαστηρίου, οι απαρτίζοντες την ηγεσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων «είχαν δικαιολογημένο ενδιαφέρον να στηλιτεύσουν μια συμπεριφορά που κατά την άποψή τους προσέβαλε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες των μελών τους, με σκοπό τόσο να συμπαρασταθούν στην ίδια την αφορούσα το περιστατικό εκπαιδευτικό όσο και ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΥΧΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ».

Αυθαίρετα ενεργών και μη αρμόδιο όργανο, λοιπόν, ο κ. Πολατίδης. Κατά την κρίση του δικαστηρίου πάντοτε.
Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Σερρών αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει τους συναδέλφους και αγωνίζεται για την προστασία των δικαιωμάτων τους με καθημερινό έργο και δυναμικές παρεμβάσεις. Οι συμπεριφορές και οι πράξεις που θίγουν το συνάδελφο πρέπει να καταγγέλλονται και να αντιμετωπίζονται άμεσα.

                                                    ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.


        Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΠΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ                                                     ΣΤΑΝΙΣΗ ΝΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου