Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΤΑ “ΠΡΟΒΑΤΑ” ΚΑΙ ΟΙ “ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ”...

Προφανώς όταν δεν απαντάει κάποιος και δεν σχολιάζει τα τρελά και τα παράλογα που ακούγονται αυτό εκλαμβάνεται ως “τάπωμα”(;) ή αποδοχή(;) του παραλογισμού του καθενός.

Είχα πει ότι δεν θα ασχοληθώ με όσα βλέπω και ακούω από την Κυριακή το βράδυ, δεν θα με απασχολήσουν οι κορώνες και οι ύβρεις αλλά θα ασχοληθώ με τα σοβαρά όπως με τον σχηματισμό κυβέρνησης, τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν, τις προγραμματικές δηλώσεις, κλπ.

Παρατηρώ όμως τον παραλογισμό να φουντώνει και τις ύβρεις να πολλαπλασιάζονται και “αναγκαστικά” πια δεν μπορώ να μην τα σχολιάσω.

Η αντίδραση όλο και περισσότερων στο αποτέλεσμα των εκλογών δεν με
εντυπωσιάζει, ο τρόπος αντίδρασης όμως...

Φαίνεται ότι για όλους αυτούς η “δημοκρατικότητά” τους τελειώνει εκεί που αρχίζει η αντίθετη άποψη!

Έτσι λοιπόν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (αλλά και με προσωπικά μηνύματα!) χαρακτηρίζομαι “πρόβατο” (καλά... “δοσίλογος” και “προδότης” είναι καιρός τώρα που το ακούω), είμαι αυτή που κατέστρεψε το μέλλον των παιδιών της, είμαι “κότα” που δεν τολμώ(!) να φύγω από το κοτέτσι(;), είμαι “κοιμισμένο βόδι”, είμαι σαφώς και διαχρονικά “συντηρητική”, και αυτά είναι τα πιο ήπια...

Με την αριστερή εικόνα γέλασα...
Εκεί που πραγματικά τους σιχάθηκα είναι με την δεξιά εικόνα την οποία πραγματικά δεν θα σχολιάσω...

Και όλα αυτά γιατί;

Γιατί δεν “πίστεψα” στο νέο “λεφτά υπάρχουν” ή στην “τσάμπα μαγκιά” και στην λογική του “έχω μόνο δικαιώματα και καμία υποχρέωση” αλλά “η μόνη υποχρέωση που αναγνωρίζω είναι αυτή των άλλων προς εμένα”!

Ενημερώνω λοιπόν τους αγαπητούς “φίλους” ότι δεν “πιστεύω” σε κανέναν!

Άκουσα, διάβασα, έκρινα και αποφάσισα να στηρίξω αυτόν που  ΘΕΩΡΩ ότι έχει πιο λογικά επιχειρήματα με την ΕΛΠΙΔΑ  να αλλάξουν τα πράγματα στην χώρα.

Συζήτηση με επιχειρήματα κάνω ευχαρίστως.
Συζήτηση με ύβρεις, χαρακτηρισμούς και αφορισμούς... σας την χαρίζω!

Το έτερο παράλογο που βαρέθηκα να ακούω είναι οι δηλώσεις Τσίπρα ότι εάν ο Σαμαράς δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση ο Τσίπρας δεν θα δεχτεί την διερευνητική εντολή γιατί “σέβεται την απόφαση του λαού”(!) και πρέπει... “Να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική και να παρεμβαίνει με υπεύθυνο και μαχητικό τρόπο και θα το κάνουμε, όπως διαβεβαίωσα τον Αντώνη Σαμαρά”!

Αν όσοι θεωρούν την στάση του Τσίπρα “μαγκιά” κάνουν τον κόπο να σκεφτούν λογικά (αν μπορούν...) θα καταλάβουν ότι εκτός από την εμφανέστατη έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης για να αναλάβει οποιαδήποτε κυβερνητική ευθύνη, ο Τσίπρας...  και να θέλει δεν μπορεί!

Η ΝΔ έχει 129 έδρες και προφανώς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί της.
Το ΚΚΕ έχει 12 έδρες και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν συνεργάζεται με κανέναν.
Και η Χρυσή Αυγή έχει 18 έδρες με τις οποίες φαντάζομαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να έχει καμία σχέση.
Άρα;

Ακόμα κι αν κατάφερνε να ενώσει όλους τους υπόλοιπους, αν όλοι αποδέχονταν να συνταχθούν με το ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουν τ' άρματα και να πάνε στην ΕΕ για να ακυρώσουν το μνημόνιο, με 141 έδρες δεν θα πήγαιναν πουθενά!

Κυβέρνηση δεν γίνεται χωρίς την ΝΔ!

Όχι γιατί είναι “μάγκας” ο Τσίπρας αλλά γιατί “ο λαός αποφάσισε”!

Ας σταματήσει πια αυτός ο παραλογισμός που επικρατεί δύο ημέρες τώρα!

Υποτίθεται ότι όλοι παραδέχονται την κρισιμότητα της κατάστασης και μιλούν για “αρχή μίας νέας μεταπολίτευσης”.
Με τέτοιο ήθος και ποιότητα δεν υπόσχονται και ρόδινο μέλλον...

Καλό θα ήταν λοιπόν να πιστέψουν όσα λένε και να τα αποδείξουν εμπράκτως!

Λίγη... απλή κοινή λογική... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
http://koinos-topos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου