Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δώρο…ένα δις ευρώ στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά

Δώρο… 1 δις ευρώ στη νέα κυβέρνηση Σαμαρά, αναμένεται να δώσουν την Πέμπτη οι δανειστές μας κατά τη διάρκεια του Eurogroup. Πρόκειται για το παρακρατηθέν ποσό από τη δόση του Μαΐου που δε δόθηκε ως μέσο πίεσης λίγο μετά από τις πρώτες εκλογές. Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για να εξοφληθεί η συνεισφορά της Ελλάδας (900 εκατ. ευρώ) προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
Ωστόσο, θα είναι ένα καθαρό μήνυμα αρχικής στήριξης στον Σαμαρά για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. «Είναι μια συμβολική χειρονομία, ότι θα δώσουμε ξανά λεφτά
σε μια ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη συνεδρίαση, στην οποία θα πάει ο κ. Ζανιάς, θα ζητηθεί από τους Έλληνες εκπροσώπους η πλήρης εφαρμογή των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν τους προηγούμενους μήνες αλλά και οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό του δημοσίου.
Η αρχή για τη διαπραγμάτευση της επιμήκυνσης του Μνημονίου θα γίνει με την επιστροφή στην Αθήνα της τρόικας, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα. Τότε θα συζητηθεί και η επόμενη δόση ύψους 30 δις αλλά και τα επιπλέον 20 δις που θα πρέπει να δοθούν σε περίπτωση διετούς παράτασης.
Τι θα ζητήσει η τρόικα; Σίγουρα απολύσεις από το δημόσιο μέσω λουκέτων σε διάφορους φορείς και περικοπές στα ειδικά μισθολόγια δηλαδή αυτά των δικαστικών και των στρατιωτικών. Από νωρίς στα δύσκολα μπαίνει ο Σαμαράς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου