Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση σωτηρίας χωρίς αποκλεισμούς



Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας -χωρίς αποκλεισμούς- και με πρωθυπουργό τον ίδιο, ως αρχηγό του κόμματος που θα έρθει πρώτο, πρότεινε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις κρυφές δημοσκοπήσεις οι εκλογές θα είναι ντέρμπι κορυφής και οι παράγοντες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα και πιθανότατα τον πρωθυπουργό θα είναι η Περιφέρεια (το πρώην Υπόλοιπο) Αττικής, η Β΄ Αθηνών αλλά και οι πολίτες που ακόμη δηλώνουν αναποφάσιστοι.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. στη χθεσινή του συνέντευξη, αναφερόμενος στο ποιοι θα είναι οι κυβερνητικοί εταίροι του για τον σχηματισμό κυβέρνησης, είπε: «Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν συμφωνεί στους δύο βασικούς όρους μου: να μείνει η χώρα στο ευρώ και να διαπραγματευτούμε για να αλλάξουμε το
Μνημόνιο. Αυτοί διχάζουν όταν λένε έξω από ΝΑΤΟ και Ε.Ε . Οι επιπτώσεις των προτάσεών τους είναι που διχάζουν». Και πρόσθεσε στη συνέχεια με έμφαση: «Δεν πάει άλλο. Πρέπει να βγει κυβέρνηση. Να σχηματιστεί ισχυρή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Δεν πιστεύω ότι τα πάντα είναι αγεφύρωτα. Είμαι εκείνος που λέει ότι πάση θυσία δεν πρέπει να έχουμε τρίτη εκλογική αναμέτρηση. Πρέπει με βάση τα σημεία σύγκλισης ο κόσμος να αποφασίσει και να αναδείξει τις πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να συνεργαστούν».

Σε ερώτηση για την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας και αν θα είναι πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι σε μία δημοκρατία είναι αυτονόητο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός. «Νομίζετε ότι η θέση του πρωθυπουργού θα είναι αξιοζήλευτη; Νομίζετε ότι πολλοί θα θελήσουν να τη διεκδικήσουν και μάλιστα χωρίς να την έχουν ζητήσει από τον ελληνικό λαό; Και γιατί ψηφίζει ο ελληνικός λαός, για να έχει πρωθυπουργό που δεν προέκυψε από τις εκλογές;» απάντησε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς έβαλε στο στόχαστρό του τον ΣΥΡΙΖΑ και για το οικονομικό του πρόγραμμα και για τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Επανέλαβε δε με έμφαση ότι θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους, ενώ υποστήριξε ότι «η καταγγελία που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα μαύρο πρόβατο και θα τους επιτρέψει να μας βγάλουν από την Ε.Ε.».

Για τις εξελίξεις στην Ε.Ε. ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε: «Αν πάμε σε καταγγελία, η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό».

«Το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο σε ευρώ, όταν άλλα προγράμματα δεν υπάρχουν και ουσιαστικά, χωρίς να το λένε, είναι κοστολογημένα σε δραχμές» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ... καρτούν:

Στο ερώτημα για τη δεξιά ατζέντα «νόμος και τάξη», ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Λένε ότι έχουμε δεξιά ατζέντα, τα έχω ακούσει. Ας έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Πάτρα, ας μας πει για τα ταξιδιωτικά έγγραφα, αυτά τι ατζέντα είναι; Αν δώσει έγγραφα, τότε οι άλλες χώρες θα αποκλείσουν ακόμη και τους Ελληνες. Επίσης ξέρω ότι υπάρχει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ που χειροκροτούσε τον Κουφοντίνα, εγώ δεν το κάνω, αυτό σημαίνει ότι είμαι νόμος και τάξη;»

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στο πού θα επικεντρώσει στην επαναδιαπραγμάτευση, τόνισε:
Μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους, περικοπές 11 δισ. θα πρέπει να γίνουν αργότερα.

Το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί, νέο ΕΤΑΚ, πιο δίκαιο, μικρότερο και εξυπνότερο κράτος. Οχι απολύσεις. Οχι σε μείωση μισθού και σύνταξης. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να συζητάμε για το μοντέλο της Βουλγαρίας και της Πορτογαλίας.

Την επαναδιαπραγμάτευση θα την αναλάβει μια ισχυρή ομάδα...

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε: «Δεν μπορώ να πω ψέμα, δεν μπορώ να πως πως λεφτά υπάρχουν... ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει εποχή Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μετρήσει τότε, είχε βρει χρήματα, λεφτά υπήρχαν τότε και έδωσε... αλλά υπήρχε ταμείο. Σήμερα από το μείον θα δώσεις τι σε ποιον; Αυτό είναι φαρσοκωμωδία».


Στο Σύνταγμα (για τόνωση ηθικού) η τελευταία «γαλάζια» συγκέντρωση

Με συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή στις 8 μ.μ. ολοκληρώνει τον δεύτερο προεκλογικό μαραθώνιο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς. Η «μετακίνηση» από το Ζάππειο στο Σύνταγμα αποφασίστηκε σε μια προσπάθεια της Ν.Δ. να δώσει τον ψυχολογικό αέρα νίκης στους ψηφοφόρους.

Χθες ο κ. Σαμαράς μετά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε πραγματοποίησε επισκέψεις σε εκλογικά περίπτερα που έχει στήσει η Ν.Δ. σε διάφορα σημεία της Αττικής. Βρέθηκε στον Πειραιά, στον Κορυδαλλό, στην Καλλιθέα, στον Ασπρόπυργο, στην Παιανία και στου Ζωγράφου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, και πρόσθεσε: «Εχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα δίλημμα που λέγεται “ευρώ ή δραχμή”. Εμείς είμαστε με την Ευρώπη. Αλλοι είναι με τη δραχμή. Είναι, δεύτερο, γιατί έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα δίλημμα που λέγεται “ασφάλεια ή φόβος”. Αλλοι δημιουργούν τον φόβο. Εμείς είμαστε με την ασφάλεια και τον πολίτη. Και, τέλος, θέλω να πω ότι είναι και ένα άλλο δίλημμα που είναι μεταξύ “κυβέρνησης και ακυβερνησίας”.

Μεταξύ κυβέρνησης και ακυβερνησίας εμείς θέλουμε να υπάρχει κυβέρνηση. Αλλοι προτιμούν να υπάρχουν συνεχείς αναταράξεις χωρίς κυβέρνηση».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στη ΝΕΤ επισήμανε: «Τον τελευταίο καιρό βλέπω μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που δεν υπάρχει το πολιτικό θάρρος να λεχθεί ότι οι αρχικές θέσεις προσαρμόζονται με σκοπό μια πολιτική που θα φέρει αποτελέσματα».

Ο κ. Αβραμόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και δυστυχώς διολισθαίνει σε πολιτικές συμπεριφορές από το παρελθόν».

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. πρόσθεσε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν τη λογική «υπόσχομαι τα πάντα, φτάνει να πάρω τις εκλογές».

Τέλος ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας σε δήλωσή του τόνισε: «Η μόνη επιλογή είναι η Νέα Δημοκρατία. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας στον ευρωπαϊκό δρόμο. Είναι η μόνη δύναμη που με εθνική συνεννόηση μπορεί να διασφαλίσει μια νέα προοπτική και να αναγεννήσει τη χαμένη ελπίδα».


Νίκος Ελευθερόγλου





Συνεχείς επαφές και επισκέψεις σε πέντε δήμους κατά την περιοδεία του προέδρου της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη

Επαφή με τον κόσμο, επισκέψεις σε φορείς και δήμους του νομού και δύο αμιγώς πολιτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της σημερινής περιοδείας-μαμούθ του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανεβαίνει στην πόλη με στόχο να ανεβάσει τη συσπείρωση του κόμματος αλλά και της Κεντροδεξιάς, κάνοντας στοχευμένες επισκέψεις σε περιοχές της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής περιφέρειας.

Σε αντίθεση με ό,τι είχε κάνει πριν από έξι εβδομάδες (τότε η άνοδός του στη Θεσσαλονίκη περιορίστηκε σε μια κεντρική ομιλία στην ανοιχτή εκδήλωση στον χώρο της ΔΕΘ και ένα σύντομο καλωσόρισμα στους υποψηφίους τους κόμματος), σήμερα ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί πέντε δήμους του νομού. Το πρωί θα περιοδεύσει στους δήμους Δέλτα, Λαγκαδά και Επανομής, όπου αναμένεται να έχει σύντομες συναντήσεις με τους δημάρχους αλλά και να περπατήσει στους κεντρικούς δρόμους. Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ενώ είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί χωριστά με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμο και τον μητροπολίτη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Το απόγευμα οι επισκέψεις του στους δήμους θα συνεχιστούν με περιοδεία στον Δήμο Καλαμαριάς, όπου θα κάνει βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής και στο δημαρχείο Αμπελοκήπων, ενώ στη συνέχεια θα δώσει το «παρών» σε εκδήλωση με νέους, που θα γίνει σε αίθουσα του Βελλίδειου. Το βράδυ ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κλείσει την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη με ομιλία σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί στον ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει γενικό συναγερμό στον κομματικό μηχανισμό. Ηδη χθες κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Γιάννη Ιωαννίδη επισκέφτηκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο Σταύρος Καλαφάτης περιόδευσε στην περιοχή της οδού Λαμπράκη, ενώ ο Θόδωρος Καράογλου έκανε επισκέψεις και πολιτικές ομιλίες σε δήμους της Β' Θεσσαλονίκης. Το βράδυ βρέθηκε στον Δήμο Λαγκαδά και ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος πραγματοποίησε πολιτική ομιλία.


«Π. Μελάς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου