Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ


Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, «βλέπει» ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύει τη Κυριακή η «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο κ. Μπόσμπαχ θεωρεί ότι εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της
Κυριακή 17 Ιουνίου στην Ελλάδα, «τότε η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον...
θέμα χρόνου».

«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», εκτίμησε ο Γερμανός αξιωματούχος.

Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών δήλωσε ότι στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.

«Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς την κατάσταση» εξήγησε. Απέκλεισε, πάντως, η έξοδος της Ελλάδας απ την ευρωζώνη «να γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου