Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων ξεκίνησαν αλλά, τα λουτρά Ελευθερών χάνουν τη χρονιά

Η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να συμπεριλάβει όλους τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων που συμβλήθηκαν μ’ αυτόν, για λούσεις σε όλες τις ιαματικές πηγές της χώρας, σημαίνει αυτόματα πως σε όλες θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον.
Βέβαια αυτή η απόφαση ακόμη δεν ήρθε εγγράφως, αλλά από την στιγμή που αποφασίστηκε έτσι θα γίνει. Είναι όμως οι δικές μας ιαματικές πηγές, τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων και τα Λουτρά Ελευθερών να ανταπεξέλθουν σ’ αυτή την αύξηση; Τα Λασπόλουτρα είναι έτοιμα σίγουρα, ενώ εν αναμονή των αποφάσεων του επενδυτή βρίσκονται τα Λουτρά Ελευθερών, με το πιο πιθανό να μη λειτουργήσουν φέτος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημωφέλειας που προΐσταται των Λασπόλουτρων, Στέλιο Σχοινάκη, πολλές φορές έγινε κρούση προς τον ΕΟΠΥΥ για το συγκεκριμένο θέμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει έγγραφη απάντηση. Η μοναδική απάντηση που στάλθηκε είναι η στάση λούσεων που γίνονται
μέσω των ΚΑΠΗ. «Ακόμη περιμένουμε από τον ΕΟΠΥΥ να μας πουν τον ακριβή αριθμό λούσεων των ασφαλισμένων του ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, δήλωσε ο κ. Σχοινάκης.

Κατά τα άλλα εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν ιαματικές λούσεις με πολλά πράγματα να έχουν βελτιωθεί. Μάλιστα έχει γίνει μια ιδιαίτερη κατασκευή στους χώρους της πισίνας και πολύ όμορφες διαμορφώσεις τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο».

Ακόμη μαθαίνουμε πως έχουν γίνει πολλές αλλαγές στα Λασπόλουτρα, με τις σημαντικότερες να είναι η αγορά των νέων τροχόσπιτων, η ανακαίνιση του εστιατορίου και η εγκατάσταση πλήρους μηχανογραφικού συστήματος για τα εισιτήρια και γενικότερα για τα έσοδα και τα έξοδα της επιχείρησης. Όσον αφορά το προσωπικό, η απεμπλοκή του προγράμματος της «Κοινωφελούς Εργασίας», λύνει τα χέρια της διοίκησης, καθώς θα απορροφηθεί ο απαραίτητος αριθμός υπαλλήλων που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Όσον αφορά τώρα τα Λουτρά Ελευθερών όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γερομάρκος βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. «Ένα τέτοιο έργο δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, δήλωσε ο κ. Γερομάρκος. Για φέτος δεν υπάρχει πρόβλεψη να λειτουργήσουν για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο επενδυτής έχει υπογράψει την σύμβαση στις 31 Μαΐου και αυτή την στιγμή προγραμματίζει τις επόμενες ενέργειές του. Μάλιστα προχθές έγινε μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να συντονιστούν όλοι οι φορείς και οι εμπλεκόμενοι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση οικοδομικών αδειών και για να ξεπεραστούν γρήγορα όλα τα εμπόδια».

Πάντως για φέτος σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσουν τα Λουτρά Ελευθερών, μια και τα Λουτρά έχουν λεηλατηθεί και δεν υπάρχει πλέον η κατάλληλη υποδομή, όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γερομάρκος. Υπήρχε η διάθεση να λειτουργήσουν όπως και πέρσι για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά δυστυχώς με την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις των Λουτρών, αυτό είναι αδύνατο. Ο επενδυτής έχει μπροστά του μια τετραετία για να ετοιμάσει αυτά που σχεδιάζει και τα οποία σύντομα θα παρουσιάσει τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον κόσμο μέσω του τύπου και δεν ρισκάρει να αρχίσει με υπολειτουργία.

«Αν επισπευστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μέχρι το τέλος του 2012 και ξεκινήσουν άμεσα τα έργα, θα ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα, επεσήμανε κλείνοντας ο κ. Γερομάρκος. Είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση στην οποία θα απασχοληθούν μέχρι 150 εργαζόμενοι και θα δώσει ώθηση σε όλη την περιοχή. Εξ άλλου αυτό είναι και το στοίχημα για μας».

Μάκης ΛΙΟΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου