Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο Αλέξης “προσκυνάει” τους δανειστές

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
Κάνει πίσω τώρα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς υποτάσσεται στους δανειστές της χώρας και «δεσμεύεται» ότι δεν πρόκειται να έρθει σε ρήξη μαζί τους.
Σε μια αποθέωση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, με άρθρο του στους «Financial Times», διαβεβαιώνει συγκεκριμένα τις δάνειες δυνάμεις ότι «προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου...

-ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης».

Λίγα εικοσιτετράωρα προτού στηθούν οι κάλπες ο κ. Τσίπρας μετατρέπεται σε προσκυνητή του
Βερολίνου και της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ καταπίνοντας τις... αντιστασιακές κορόνες του και κάνοντας μια ακόμη μεγάλη κυβίστηση. Ο πολιτικός που ως τώρα δήλωνε ότι θα καταγγείλει το Μνημόνιο, αν χρειαστεί και μονομερώς, ανακάλυψε νέα συνιστώσα για το κόμμα του, που είναι καθαρά γερμανική. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί είτε να εξαπατήσει τους νοικοκυραίους ώστε να μη φοβηθούν από τον εξτρεμισμό των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να αποφύγει το πικρό ποτήρι της επομένης των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να πείσει τις δάνειες δυνάμεις ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην Ελλάδα, και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές στο ατομικό εισόδημα αλλά και στους άμεσους φόρους. Τη στροφή 180 μοιρών έχει ξεκινήσει ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες ημέρες, ενώ ακόμη και χθες στελέχη του απειλούσαν δηλώνοντας (Real), όπως ο οπαδός της δραχμής Παναγιώτης Λαφαζάνης, ότι «θα αντέξουμε και διακοπή της χρηματοδότησης και δεν θα υποχωρήσουμε στο όνομα μιας μνημονιακής πολιτικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουνίου στους «Financial Times» και είχε τίτλο «Θα κρατήσω την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης και θα αποκαταστήσω την ανάπτυξη», υποστηρίζει μεταξύ άλλων:

«Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου -ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ- είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την προηγούμενη Παρασκευή “ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη κι αν κλειδώσουμε σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας, και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο”. Αυτό ισχύει και για τη δική μου χώρα.

Οι Ελληνες θέλουν να αντικαταστήσουν το αποτυχημένο παλιό Μνημόνιο (όπως υπεγράφη τον Μάρτιο με την Ε.Ε. και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) με ένα εθνικό σχέδιο ανοικοδόμησης και ανάπτυξης».

Εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου