Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Στην άμυνα ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Αμυρά


ΣΥΡΙΖΑ με την… απογοήτευση για την εικόνα που εμφανίζει το κόμμα του κ. Τσίπρα, βρίσκονται πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου, με αφορμή τους λόγους του… Ιφικράτη Αμυρά. Η πρόσκληση για το αντάρτικο πόλεων και οι προτροπές για πυρπόληση κτιρίων (που προκάλεσε και την παρέμβαση της Ελένης Ράικου η οποία ζήτησε έρευνα) από ένα αποδεδειγμένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τις λίστες έχει προκαλέσει ταραχή.
Οι ακραίες θέσεις έχουν φέρει έντονο προβληματισμό καθώς αντιλαμβάνονται ότι έτσι δε μπορούν να πάνε σε διεκδίκηση της εξουσίας. Και ο σάλος που έχει προκληθεί έχει φέρει σε δύσκολη θέση την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε θέση άμυνας βρέθηκε λοιπόν και ο κ. Π.Σκουρλέτης ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα
αδικαιολόγητα σε ότι αφορά τις λίστες που δημοσιεύτηκαν και ανέφεραν το όνομα του Αμυρά.
Όπως εξήγησε ο Σκουρλέτη λόγω πίεσης που ασκούσαν δημοσιογράφοι κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο, η Κουμουνδούρου αναγκάστηκε να δημοσιεύσει λίστες υποψηφίων δίχως όμως να έχει προηγηθεί η αξιολόγηση των προσώπων. Αυτές οι λίστες περιλάμβαναν και το όνομα του κ. Ιφικράτη Αμυρά, ως υποψήφιου της Α’ Αθήνας, κάτω από αυτό του κ. Αλέξη Τσίπρα. Όταν έγινε η αξιολόγηση, σύμφωνα πάντα με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Αμυράς κόπηκε.
Απάντηση όμως για το ζήτημα Αμυρά υπήρξε και από το ΔΗΚΚΙ, την συνιστώσα μέσω της οποίας επιχείρησε να εισχωρήσει στην Κουμουνδούρου ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είναι γνωστό και το ότι ο Ιφικράτης Αμυράς δεν είχε ούτε έχει οργανωτική σχέση με το ΔΗΚΚΙ. Αυτοπροτάσεις και συζητήσεις για την υποβολή υποψηφιοτήτων υπήρξαν πολλές. Είναι άλλο όμως η πρόταση και άλλο η απόφαση για να είναι κάποιος υποψήφιος και ο Ιφικράτης Αμυράς δεν ήταν υποψήφιος».
Η απάντηση και μόνο του κ. Σκουρλέτη δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί τυχοδιωκτικά και έριξε δίχτυα για υποψηφίους χωρίς να διερευνήσει αν υπάρχουν μεταξύ των ενδιαφερομένων και άνθρωποι στα όρια της παράνοιας.

Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις του Ιφικράτη Αμυρά
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, για διαδικτυακή εκπομπή η οποία φέρεται να καλούσε σε ένοπλο αγώνα τους πολίτες, διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου.
Σύμφωνα με τα καταγγελόμενα στην επίμαχη εκπομπή ο παρουσιαστής Ιφικράτης Αμυράς, που κατά δήλωσή του ανήκει στην επαναστατική αριστερά και αυτοπροσδιορίζεται ως ανένταχτος, φέρεται να προέτρεπε τους πολίτες να αντισταθούν σε όσα συμβαίνουν στη χώρα, με ένοπλη δράση.
Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση, να διερευνήσει την υπόθεση και να εξακριβώσει εάν προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτών της ληστείας, της ανθρωποκτονίας και της απαγωγής.
Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκε να καταθέσει, αύριο στις 11 το πρωί, πρώτος μάρτυρας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου