Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Οι πρώτες αντιδράσεις για τις εκλογές στα Διεθνή ΜΜΕ

Με συνεχή κάλυψη από την Αθήνα παρακολουθούν τα διεθνή ΜΜΕ τις επαναληπτικές εκλογές στην Ελλάδα, αναμένοντας την ετυμηγορία της κάλπης, η οποία θεωρείται καθοριστικού χαρακτήρα όχι μόνο για την ίδια τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη.
Σε ζωντανή σύνδεσή παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις το BBC. O ανταποκριτής του Βρετανικού καναλιού, Mark Lowen παρουσιάζει όλες τις πρώτες αντιδράσεις από τα Εxit Poll.

Σε περίπτωση που το ευρωπαϊκό πρόγραμμα απορριφθεί, σημειώνει το BBC, οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν προειδοποιήσει ότι αυτό θα σήμαινε και πιθανή έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Παράλληλα έχει ειδικό φωτογραφικό αφιέρωμα από τις σημερινές κρίσιμες εκλογές.

Κεντρικό θέμα οι Ελληνικές εκλογές και στο πρακτορείο Reuters, το οποίο μετάδωσε τα Exit Poll λίγα λεπτά μετά της επτά.

Ο Βρετανικός Guardian από την πλευρά του έχει δώσει είδη από τις 6: 30 τα πρώτα Exit Poll με την Νέα Δημοκρατία να προηγείται με δύο μανάδες του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ (29%, 27%).

Την ίδια ώρα, η Wall Street Journal, σε ζωντανή σύνδεση μεταδίδει τα Exit Poll της Κρατικής Τηλεόρασης (Νέα Δημοκρατία 27.5-30.5 %, ΣΥΡΙΖΑ 27-30%, ΠΑΣΟΚ 10-12%.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, το CNN μεταδίδει ότι ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζουν αυτοδυναμία αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά του λόγω της οικονομικής που ακολουθήθηκε.

Από την πλευρά της η Γαλλική Le Monde αναφέρει σε ζωντανή σύνδεση ότι μετά τα πρώτα Exit Poll είναι σχεδόν απίθανο να υπάρξει αυτοδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου