Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ: Ο κόσμος θα ψηφίσει για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη


Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής, στο πλαίσιο περιοδείας στελεχών του κόμματος ανά την Ελλάδα ενόψει των εκλογών της Κυριακής.
Όπως είπε, «από τις συνηθισμένες επιλογές του κόμματος ο Καλαντζής. Τρέξε εδώ και τρέξε εκεί», ενώ σημείωσε ότι «η Αιτωλοακαρνανία είναι από τις περιοχές στόχους».
Σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ο κ. Καλαντζής παρατήρησε ότι «πια έχει ξεπεραστεί το θέμα του κόμματος. Ο κόσμο ανάπτυξη του κράτους, αυτού που τόσα χρόνια λέμε διεφθαρμένου, αναποτελεσματικού και σπάταλου. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ή στηρίζεις τα κόμματα και το κόμμα που είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας που εκπροσωπεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, στο ευρώ,  και αυτό που λέει άλλος ευθέως, όπως το ΚΚΕ, και
ανάπτυξη του κράτους, αυτού που τόσα χρόνια λέμε διεφθαρμένου, αναποτελεσματικού και
σπάταλου. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ή στηρίζεις τα κόμματα και το κόμμα που είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας που εκπροσωπεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, στο ευρώ,  και αυτό που λέει άλλος ευθέως, όπως το ΚΚΕ, και άλλος καλυμμένα όπως ο Τσίπρας ότι εγώ καταγγέλλω το μνημόνιο, φεύγω από την Ευρώπη. Είναι αστείο να λες ότι εγώ καταγγέλλω το μνημόνιο και θα πάω σε επαναδιαπραγμάτευση. Αυτό το λες σε μια πόλη 2.000 κατοίκων που δεν ξέρουν τίποτα. Δεν είναι αστεία αυτά. Αυτά είναι σοβαρά πράγματα».
«Την Κυριακή δεν υπάρχει πια στην ψήφο η έκφραση του θυμού, που ήταν και δικαιολογημένη όπως και η αγανάκτηση. Τώρα πας με άλλο σκεπτικό. Τώρα πας να δεις αυτό που εγώ τυχαία προχθές διάβασα και έμεινα έκθαμβος, έκπληκτος. Η ρήση του Λίνκολν, όταν ήταν κυρίαρχος στην Αμερική και είπε ότι με μια σφαίρα σκοτώνεις έναν άνθρωπο, αλλά με μια ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου. Δεν μπορείς να πας τώρα με θυμό… σκεφτείτε να φύγουμε από την Ευρώπη και το ευρώ… Σκεφτείτε τι θα γίνει αν δεν μας δώσουν τη δόση από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Την Κυριακή θα πρέπει να σκεφτεί καθένας τι θα ψηφίσει. Η Ελλάδα την επομένη της 18ης Ιουνίου δεν θα είναι η ίδια. Όλοι μας το ξέρουμε», ανέφερε.
Μάλιστα στην ερώτηση γιατί δεν έγινε μέχρι τώρα απάντησε: «Γιατί ήμασταν άχρηστοι οι πολιτικοί. Μπροστά στο να μην χαλάσω το χατίρι κανενός δεν σκεφτόμουν το συμφέρον της πατρίδας. Υπήρχαν λεφτά τότε τζάμπα, παίρναμε δανεικά με 0,5% επιτόκιο και λέγαμε κάν’ τα ότι θες. Ε, δεν είναι κάν’ τα ότι θες. Προσλάβαμε, και το λέω ευθέως, πολλούς περισσότερους απ’ όσους χρειαζόμασταν και τους δώσαμε με δανεικά πολύ περισσότερα απ’ όσα έπρεπε να παίρνουν. Αυτό που συμβαίνει στις ΔΕΚΟ είναι έγκλημα».
Άρης ΜΕΝΤΙΖΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου