Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η φημολογία για τους νέους υπουργούς


vouli-edrana-kybernisi


Ο Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά τον γύρο τηλεφωνημάτων για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, o Βασίλης Ράπανος θα είναι ο νέος τσάρος της Οικονομίας με αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Ζανιά.  
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα κρατήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενώ γίνονται σκέψεις να συνενωθεί με το υπουργείο Εξωτερικών.
Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κ.Χατζηδάκης με αναπληρωτή τον Γ.Στουρνάρα.
Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Μάριου Σαλμά, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης
φέρεται να αναλαμβάνει το ΥΠΕΚΑ.
Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγονται τα ονόματα του Νίκου Δένδια και του Κώστα Τζαβάρα.
Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνη Μανιτάκη.
Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δ.Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.
Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφγαλογιάννη.

19:25

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ και τις πληροφορίες του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου, σίγουρος νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο κ. Βασίλης Ράπανος. Υφυπουργοί ενδέχεται να είναι οι κ. Σταϊκούρας, Ζανιάς και ερωτηματικό ο κ. Μηταράκης.
Στο Ανάπτυξης πιθανολογείται ότι παραμένει ο κ. Στουρνάρας.
Στο Εξωτερικών ή στο Άμυνας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Αν επιλεγεί για το ΥΠΕΞ τότε στο Άμυνας πάει ο Βύρων Πολύδωρας.
Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κων/νου Αρβανιτόπουλου, για το Υγείας ο κ. Σαλμάς ή ο κ. Στεφανάδης.
Για το Τουρισμού η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Για το Ναυτιλίας ο κ. Τουρκολιάς Αλέξανδρος ή ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Για το ΥΠΕΚΑ ο κ. Μητσοτάκης με υφυπουργό τον Γιάννη Μανιάτη.
Για το ΥΠΕΣ πιθανότητες να παραμείνει έχει ο κ. Τάσος Γιαννίτσης, για το Δικαιοσύνης ο κ. Αντώνης Μανιτάκης, για το Εργασίας ο κ. Ρουπακιώτης και για τον ΥΠΑΑΤ ο κ. Ναπολέων Μαραβέγιας.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετατρέπεται εκ νέου σε Δημόσιας Τάξης με φαβορί τον Κωσταντίνο Τζαβάρα.
Στο Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, κ. Δημήτρης Σταμάτης ενώ στο Μαξίμου θα βρίσκονται καθημερινά στον πρωινό καφέ οι κκ Μουρούτης, Λαζαρίδης, Μουρμούρας, Μιχελάκης, Μπούρας.
Τέλος ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με στελέχη της νεώτερης γενιάς όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου