Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Σε πλειστηριασμό οι εγκαταστάσεις της ΒΦΛ

Δημοσιεύθηκε το Σάββατο στον τοπικό τύπο, πρόγραμμα δημόσιου αναγκαστικού πλειστηριασμού, όλων των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της βιομηχανίας λιπασμάτων. Τη διαδικασία προκαλεί η τράπεζα Αττικής, από την οποία η ΒΦΛ πήρε δανεικά χρήματα που όπως φαίνεται δε μπορεί να επιστρέψει.
Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, στο ειρηνοδικείο, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 4.00 το απόγευμα. Στη διαδικασία του πλειστηριασμού βγαίνει το οικόπεδο της εταιρίας στη Ν. Καρβάλη και 67 κτίρια που υπάρχουν σε αυτό.
Το χρέος υπολογίζεται στα 22 εκατομμύρια ευρώ. Η περιουσία που θα εκπλειστηριασθεί υπολογίζεται
στα 60.000.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης τα 40.000.000 ευρώ.
Το θέμα είχε αποκαλύψει αμέσως μετά τις εκλογές της 6ης Μάη, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής.
Όπως τότε που το θέμα είχε γίνει γνωστό πρώτη φορά, έτσι και τώρα οι εκπρόσωποι της εταιρίας καθησυχάζουν. Λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον πλειστηριασμό, καθώς μπορούν να τον αντιμετωπίσουν με πολλούς τρόπους.
Η ίδια άποψη, δηλαδή ότι κανείς δεν πρέπει ν΄ ανησυχεί, μεταφέρεται από τη διοίκηση της εταιρίας και στο σωματείο των εργαζομένων, εκπρόσωπος του οποίου είπε στην εφημερίδα μας, ότι η εταιρία δε θεωρεί το πρόβλημα επείγον, καθώς εκτιμούν ότι ξέρουν τρόπους πολλούς για να το αντιμετωπίσουν.
Παρόλα αυτά είναι η πρώτη φορά που η ΒΦΛ εξαιτίας των χρεών της σε τράπεζα κινδυνεύει κατά το τυπικό της όλης υπόθεσης να χάσει μέρος της περιουσίας της ή και όλη. Το γεγονός τροφοδοτεί πολλά και διάφορα σενάρια, που δημιουργούν μεγάλη ανησυχία σε τοπικό επίπεδο, καθώς αυτό που θα γίνει στις 27 Ιουνίου, πραγματικά δεν έχει ξανασυμβεί.
Οι εργαζόμενοι έχουνε κι άλλους λόγους ν΄ ανησυχούν. Πληρώνονται με καθυστέρηση, οι παραγωγικές μονάδες υπολειτουργούν, πρώτες ύλες δεν υπάρχουν. Είναι πολύ πιθανό με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πλειστηριασμού να επιδιωχθεί εντός των ημερών νέα συνάντηση, μεταξύ της διοίκησης του σωματείου και της διοικησης της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου