Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Εκτός του Ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει και τα ΜΑΤ


Απαγόρευση της οπλοφορίας κατά την αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων. Διάλυση των Μ.Α.Τ.- Υ.Μ.Ε.Τ. και απαγόρευση χρησιμοποίησης άλλων ειδικών δυνάμεων για την καταστολή λαϊκών κινητοποιήσεων. Ένταξη των ειδικών μονάδων στα αστυνομικά τμήματα, με ταυτόχρονη δημιουργία υπηρεσιών αντιμετώπισης κρίσεων (φυσικές καταστροφές, ακραία εγκληματικότητα και βία). Άμεση απόσυρση απαγορευμένων- επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών.
Επαναπροσανατολισμός της αντεγκληματικής στρατηγικής, αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, με σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα και αποφυγή επικοινωνιακών -αναποτελεσματικών επιχειρήσεων εναντίον αδύναμων κοινωνικών ομάδων.
Τα παραπάνω είναι από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ όπως εξειδικεύτηκε από την Σοφία Σακοράφα.
Ενδιαφέρουσες προτάσεις. Θα καταργηθούν τα ΜΑΤ και δε θα οπλοφορούν στις διαδηλώσεις οι αστυνομικοί. Μακάρι αν το δούμε κι αυτό, αλλά πρέπει να κάνουμε δύο ερωτήσεις στην κ. Σακοράφα:
  1. Αν υπάρξουν διαδηλώσεις από διάφορες κοινωνικές ομάδες ή και από μετανάστες, πώς θα αντιμετωπιστούν αυτές; Θα τους ραίνουν οι αστυνομικοί με λουλούδια; Θα τους δώσουν… Τσιπραλέξ που είναι και της μόδας για να κοιμηθούν; Ή μήπως όλοι μαζί αγκαλιασμένοι αστυνομικοί και διαδηλωτές θα πάνε μετά για τσίπουρα;
  2. Να φανταστούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι με αυτόν στην κυβέρνηση δε θα γίνονται διαδηλώσεις ή δε θα υπάρχουν μπαχαλάκηδες. Ή μήπως τόσο καιρό τα επεισόδια τα έκαναν Συριζαίοι; Αν, ωστόσο, καίγεται η Αθήνα, οι τουρίστες και οι πολίτες τρέχουν να κρυφτούν, τα ξενοδοχεία πάρουν φωτιά τι σκέφτεται να κάνει ο κ. Τσίπρας με τους άλλους μπαχαλάκηδες που δεν του ανήκουν;
Για όλα αυτά που υπόσχονται νομίζουμε ότι αξίζει να τους δώσουμε μια ευκαιρία να κυβερνήσουν. Τουλάχιστον δε θα πλήξουμε με όσα θα βλέπουμε να γίνονται στους δρόμους.
Εκτός, είπαμε, κι αν η Ελλάδα γίνει ο παράδεισος επί της Γης όπου θα εξαλειφθούν οι ταξικές διαφορές και οι κοινωνικές αδικίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου