Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Bank run υπό το φόβο Τσίπρα!


Αν κάποιος πήγαινε σε πολλές τράπεζες από το πρωί θα βρισκόταν αντιμέτωπος με πολύ κόσμο που σήκωνε τα λεφτά του. Άλλοι έπαιρναν τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, το κομπόδεμα που είχαν τόσα χρόνια και τα έβαζαν σε πλαστικές σακούλες και κατευθείαν στο σπίτι.
Άλλοι πήγαιναν στα ΑΤΜ και έπαιρναν όσα λεφτά μπορούσαν ενώ σε πολλά υποκαταστήματα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης είχαν βγει νοκ άουτ δήθεν για λόγους συντήρησης. Πιθανότατα όμως επειδή είχαν αδειάσει καθώς από το πρωί αποσύρονταν χρήματα.
Μέσα στα γκισέ των τραπεζών, τα ταμεία είχαν εντολή να δίνουν μέχρι 20-30 χιλιάδες ενώ για παραπάνω έπρεπε να πάρουν άδεια από τα κεντρικά.
Κι όλα αυτά καθώς όλες οι τελευταίες μετρήσεις έδειχναν εκλογικό ντέρμπι με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να
είναι ψήφο – ψήφο και πάνω από 600-700 χιλιάδες Έλληνες να μην έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.
Ο κόσμος ανησυχεί σφόδρα μήπως μια εκλογή Τσίπρα διαλύσει τα πάντα, οι τράπεζες κλείσουν ή μπει πλαφόν στις αναλήψεις. Διαβάζουν επίσης ότι και οι Ευρωπαίοι είναι ανήσυχοι, ετοιμάζουν τηλεδιασκέψεις, ο Ολι Ρεν δεν πάει στη Σύνοδο των G-20 ενώ και η Μέρκελ αναβάλει το ταξίδι του για μερικές ώρες περιμένοντας τις ελληνικές εκλογές.
Όμως, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ οι Ελληνες ανησυχούν για τα λεφτά τους, τις καταθέσεις τους (και δεν είναι οι πλούσιοι, αυτοί τα έχουν βγάλει έξω ήδη τα λεφτά τους) σε περίπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ και μας δείξουν το δρόμο της δραχμής, την ίδια ώρα δεν ξέρουν ακόμη τι να ψηφίσουν.
Τις τελευταίες ώρες, όμως, υπάρχουν και ορισμένα στοιχεία που πρέπει να επισημανθούν.
Το πρώτο είναι τα «δωράκια» που δίνουν οι ξένοι, όπως αυτό των FT που σε ελληνικά και γερμανικά συστήνουν στους Έλληνες να ψηφίσουν τη ΝΔ. Και δεν καταλαβαίνουν οι άθλιοι που τους βάζουν να το κάνουν αυτό ότι με το να λένε αυτό στους Έλληνες πετυχαίνουν από αντίδραση ακριβώς το αντίθετο.
Το δεύτερο είναι ο εφησυχασμός κάποιων στη ΝΔ που πίστεψαν ότι με τις δημοσκοπήσεις να της δίνουν αέρα νίκης, κατέβασαν τα μολύβια και έκατσαν στα γραφεία τους περιμένοντας την Κυριακή. Τώρα είναι η ώρα της δουλειάς κύριοι. Όποιος δε μπορεί ας πάει σπίτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου