Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Επιτόκια έως 7% για καταθέσεις προθεσμίας

Επιτόκια έως 7% για καταθέσεις προθεσμίας
Επιστρέφουν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες την τελευταία βδομάδα, καθώς απομακρύνθηκε ο φόβος εξόδου της χώρας από το ευρώ και οι καταθέτες ανταμείβονται με υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας, που φτάνουν ακόμα και στο 7%.
Περισσότερα από 10 δισ. ευρώ «σηκώθηκαν» από τις τράπεζες το μεσοδιάστημα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ από τις αρχές του 2010, πάνω από 70 δισ. ευρώ έχουν κάνει «φτερά» από τις τράπεζες.
Επόμενο λοιπόν είναι να διατηρούνται οι προσφορές στα επιτόκια, προκειμένου να επιστρέψουν τα χρήματα που φυλάσσονται σε θυρίδες και στρώματα, στα τραπεζικά γκισέ.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι όλες σχεδόν οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα πρόωρης
ανάληψης της προθεσμιακής κατάθεσης χωρίς ποινή.
Φαινόμενο της εποχής είναι και οι καταθέσεις διάρκειας 15 ημερών, με ιδιαίτερα ελκυστικά επιτόκια που έχουν λανσάρει ορισμένες τράπεζες, όπως και το δικαίωμα που έχει ο καταθέτης να σηκώσει τα χρήματα του, στη συμπλήρωση κάθε μήνα, (άσχετα από τη συνολική διάρκεια της προθεσμιακής κατάθεσης) χωρίς ποινή.
Συγκεκριμένα:
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προσφέρει επιτόκιο 4,30% στην 3μηνη κατάθεση προθεσμίας για ποσά από 5.000 ευρώ και 4,7% στην 12μηνη. Επίσης στην προθεσμιακή κατάθεση 16 μηνών -με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τις 15.000 ευρώ- το επιτόκιο ξεκινά από το 4,3% και φτάνει στο 6,3%. Στη 15νθήμερη κατάθεση το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,7% (για ποσά από 15.000 ευρώ).
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προσφέρει επιτόκιο έως 7% στον λογαριασμό 6μηνης προθεσμιακής κατάθεσης «Ανεβαίνω EXTRA» και έως 6% στον λογαριασμό «Ανεβαίνω EXTRA» 3μηνης διάρκειας. Το επιτόκιο ξεκινά από το 4% τον πρώτο μήνα και φτάνει αντίστοιχα στο 7% για την 6μηνη κατάθεση και στο 6% στην τρίμηνη. Το ελάχιστο ποσό αρχικής κατάθεσης είναι 20.000 ευρώ.
Η Τράπεζα Κύπρου στον λογαριασμό προθεσμίας ADVANCE ( με διάρκεια 1, 3, 6, 9 και 12 μήνες) οι τόκοι προκαταβάλλονται με την έναρξη της κατάθεσης. Το επιτόκιο ανάλογα με τη διάρκεια της κατάθεσης διαμορφώνεται από το 3,7% μέχρι το 4,9% και το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 7.500 ευρώ.
Επίσης η Εθνική Τράπεζα προσφέρει την κατάθεση προθεσμίας «Εθνική 4Χ2», με διάρκεια ως 8 μήνες. Οι τόκοι αποδίδονται κάθε δύο μήνες. Το επιτόκιο για τα τρία δίμηνα είναι στο 3,4% και το τελευταίο δίμηνο αυξάνεται στο 4,5%. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης ορίζεται στις 20.000 ευρώ. Σε ισχύ είναι και η κατάθεση Δώρο Εθνικής, που προσφέρει διπλάσιο τόκο κάθε Αύγουστο, Απρίλιο και Δεκέμβριο.
Η AlphaBankστην κατάθεση προθεσμίας AlphaΜηνιαία Πρόοδος 6μηνης διάρκειας, προσφέρει κλιμακούμενο επιτόκιο από 4,10% ως το 5,05% για ποσά από 50.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει πολλές επιλογές σε διάρκειες, και υψηλά επιτόκια που διαμορφώνονται ανάλογα με το ύψος του ποσού κατάθεσης.
Η Eurobankστην προθεσμιακή κατάθεση Χ2 διπλασιάζει 2 φορές το χρόνο το επιτόκιο, στη συμπλήρωση των 6 και 12 μηνών. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 10.000 ευρώ και το επιτόκιο διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσό και οι τόκοι αποδίδονται κάθε μήνα. Επίσης προσφέρει την κατάθεση προθεσμίας step up με επιτόκιο που διαμορφώνεται ανάλογα με το ποσό και αυξάνεται κάθε μήνα.
Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τον προθεσμιακό λογαριασμό 3ετίας «Με το παραπάνω» με επιτόκιο 3%, 4% και 5% (για τον πρώτο, δεύτερο και τρίτο χρόνο αντίστοιχα). Επίσης στη νέα 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση +Συν-Πλην , προσφέρει επιτόκιο 4,5%, με απόδοση τόκων κάθε μήνα και ελάχιστο ποσό κατάθεσης 20.000 ευρώ.
Η ΑΤΕ διπλασιάζει το επιτόκιο στην 12μηνη κατάθεση ΑΤΕ Διπλασιάζω στο 4,3% από 2,15% στη λήξη του προϊόντος. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 10.000 ευρώ. Επίσης προσφέρει ένα νέο αποταμιευτικό λογαριασμό με επιτόκιο που φτάνει υπό προϋποθέσεις το 3% για ποσά από 5.000 ευρώ και άνω. Είναι το «Διπλό ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ», το οποίο ανταμείβει σε συνεχή βάση την προσπάθεια αποταμίευσης. Το επιτόκιο για ποσά από 5.000 ευρώ είναι 1,50%, το οποίο διπλασιάζεται αυτόματα σε 3%, για κάθε μήνα που ο καταθέτης πελάτης δεν κάνει ανάληψη.
Η Εμπορική Τράπεζα στην 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση «Εμπορική Κάθε μήνα» για ποσά από 50.000 ευρώ και άνω προσφέρει επιτόκιο 5,55%. Ο καταθέτης μπορεί να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη χωρίς ποινή, και καθορίζει εκείνος τον χρόνο καταβολής των τόκων. Ακόμα στο λογαριασμό «Emporiki Χωρίς Δεσμεύσεις», 12μηνης διάρκειας, προσφέρει σταθερό επιτόκιο 4,75%. Το προϊόν προσφέρει τη δυνατότητα ολικής ανάληψης όποτε ο καταθέτης το θελήσει, χωρίς ποινή και χωρίς δεσμεύσεις. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 200.000 ευρώ.
Η Marfin Egnatia Bank στην 12μηνη κατάθεση προθεσμίας προσφέρει επιτόκιο (ανάλογα με το ύψος της κατάθεσης) από 4,10%.
Η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει την 6μηνη κατάθεση προθεσμίας «Μηνιαία Αύξηση» με επιτόκιο που ξεκινά από το 4,5% και ανεβαίνει στο 7% τον τελευταίο μήνα. Η FBBank στον λογαριασμό προθεσμίας 6 μηνών MegaProfitπροσφέρει επιτόκιο ως 7% με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τις 30.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το επιτόκιο είναι 6% το πρώτο δίμηνο, 6,5% το δεύτερο και 7% το τελευταίο δίμηνο.
Η Τράπεζα Αττικής προσφέρει επιτόκιο 4,6% στην κατάθεση «Attica Προθεσμία» διάρκειας 1,2, ή 3 μηνών με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τις 50.000 ευρώ.
Η HSBC προσφέρει 6μηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 3,50% και άμεση απόδοση όλων των τόκων στην έναρξη κατάθεσης και 12μηνη προθεσμιακή κατάθεση με επιτόκιο 3,10% -για τα τρία τρίμηνα- και 5% το τελευταίο τρίμηνο. Το ελάχιστο ποσό της κατάθεσης και στα δύο προϊόντα διαμορφώνεται στις 10.000 χιλιάδες ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου