Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η Τουρκία αποφασίζει για τα συστήματα μακράς εμβέλειας της ...Τουρκικής Αεράμυνας ( αξίας 4 δις $ )

Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) missile in Japan. Competitors of Turkey’s air defense system include US partners Raytheon and Lockheed Martin with their 
Patriot-based systems. REUTERS photo


Umit ENGİNSOY - Hurriyet Daily News !...

(Κάποιοι στην Ελλάδα το ρισκάρουν ακόμη ; )

Οι Τουρκικές αρχές ετοιμάζονται τον επόμενο μήνα για να ανακοινώσουν την επιλογή τους για την Long-Range Air της Τουρκίας και τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας. Ρωσική, κινεζική, αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες διεκδικούν το συμβόλαιο ! Raytheon, Lockheed Martin, Eurosam, Rosoboronexport και CP-MİEC είναι όλοι τους διεκδικητές!

Patriot με προηγμένες δυνατότητες-3 (PAC-3) ΗΠΑ Raytheon και η Lockheed Martin με τα Patriot συστήματα τους. REUTERS φωτογραφία

Oι Τουρκικές αρχές είναι πιθανό να ανακοινώσει την επιλογή τους για το κρίσιμο οπλικό σύστημα αξίας πάνω από $ 4 δισεκατομμύρια στις αρχές Ιουλίου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος την 8 Ιουνίου.

Η απόφαση αφορά τα Long-Range συστήματα αεράμυνας και πυραύλων, ή T-Loramids, το οποίο αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ρωσικές και κινεζικές εταιρείες είναι που συναγωνίζονται

Η επιτροπή αποτελείται από τον Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, τον αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Νετζντέτ Özel και τον Μουράτ Μπαγιάρ , επικεφαλής της Undersecretariat των Αμυντικών Βιομηχανιών.

Οι ανταγωνιστές περιλαμβάνουν εταίρους από τις ΗΠΑ Raytheon και η Lockheed Martin με Πάτριοτ σύστημα τους, Eurosam με SAMP / Τ Aster του 30, Rosoboronexport της Ρωσίας, η οποία εμπορεύεται S-300 και S-400 της χώρας συστήματα, και CPMIEC της Κίνας (Κίνα εισαγωγή μηχανημάτων ακριβείας και των εξαγωγών Corporation), προσφέροντας του HQ-9.

"Σίγουρα περιμένουμε μια απόφαση αυτή τη φορά. Το πρόγραμμα καθυστέρησε από το 2009, "δήλωσε αξιωματούχος της επιχείρησης. "

Ρωσικά και κινεζικά συστήματα


Πολλοί Δυτικοί αξιωματούχοι και ειδικοί λένε ότι η ρωσική και τα κινεζικά συστήματα δεν είναι συμβατά με τα του ΝΑΤΟ συστήματα. Δυναμικό σε ενδεχόμενη νίκη τους θα μπορούσε να τους παρέχει ακούσια με την πρόσβαση σε διαβαθμισμένες ΝΑΤΟ πληροφορίες, και ως εκ τούτου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Όμως, παρά τις επικρίσεις, η Τουρκία δεν εξαιρεί τα κινέζικα και ρωσικά συστήματα ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου