Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Άρχισαν χθες οι εκδηλώσεις του 2ου Air Show Καβάλας με την αεροπορική έκθεση

Με την έναρξη της λειτουργίας της αεροπορικής έκθεσης στον παραλιακό δρόμο και εντός του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (φουαγιέ αμφιθεάτρου Διοικητηρίου), άρχισε χθες το απόγευμα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 2ου Air Show Καβάλας. Στους χώρους που προαναφέρθηκαν θα προβάλλονται στο κοινό, ελεύθερα, πέρα από το δυναμικό των τριών κλάδων των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, το έργο και τα προϊόντα αεροπορικών και συναφών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα
της Παρασκευής,
του Σαββάτου, της Κυριακής
και οι παράλληλες
εκδηλώσεις

Όσον αφορά το πρόγραμμα του τριημέρου, 22, 23 και 24 Ιουνίου, θα αρχίσει με τις δοκιμαστικές πτήσεις των αεροσκαφών (πλην εκείνων της πολεμικής αεροπορίας) σήμερα το απόγευμα, ενώ αύριο Σάββατο θα γίνουν οι επιδείξεις έξω από το λιμάνι της Καβάλας. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 22-
Σάββατο 23 Ιουνίου
Οι κύριες πτητικές επιδείξεις (Flying display) προγραμματίστηκαν για σήμερα, Παρασκευή 22
Ιουνίου, μεταξύ 18:00 και 21:30. Αύριο, Σάββατο 23 Ιουνίου, θα διεξαχθεί η κύρια επίδειξη, μεταξύ 18:00 και 21:30. Οι επιδείξεις θα γίνουν σε δύο σκέλη, με εναέρια μέσα που θα εκτελέσουν τρία είδη ελιγμών (mission display, aerobatics, Fly past), ανάλογα με το ρόλο τους και την εξουσιοδότηση των φορέων που ανήκουν.
Α) Τομέας ενόπλων δυνάμεων και κρατικών φορέων (ΣΞ/ΠΝ/ΓΕΑ/ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ), με περισσότερα των οκτώ εναέρια μέσα στο σύνολο (MISSION DISPLAY).
Β) Τομέας πολιτικής αεροπορίας, με περισσότερα των δεκαοκτώ εναέρια μέσα στο σύνολο (MISSIONDISPLAY) AEROBATICS: Red Bull/B 105 (AUSTRIA)-Aero club GALEB (SERBIA)-WLF (ITALY)-AERO CLUB ROMANIA-SVILEN IVANOF (BULGARIA). FLY PAST: EGNATIA AVIATION (2 FLIGHT SECTION DA-40, 42, S300), A-26 DUGLAS, DIAMONT DA 42 MPP, AERO CLUB ROMANIA PARATROOPERS-RED BULL PARAGLIDERS.

Κυριακή 24 Ιουνίου
Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί τελετή αποκαλυπτηρίων μνημείου πεσόντων αεροπόρων 1916-18 στον Πρίνο Θάσου, μέρα κατά την οποία προγραμματίζονται περιορισμένες αεροπορικές επιδείξεις στο χώρο.

Παράλληλες δράσεις

1) Πρώτη παρουσίαση βιβλίου με τίτλο: «Αεροπορικός πόλεμος στη Μακεδονία 1916-17», που αφορά στην περίοδο του Α΄ παγκοσμίου πολέμου στην περιοχή (έγινε χθες Πέμπτη 21 Ιουνίου).
2) Διαρκής έκθεση φωτογραφίας αεροπορικού περιεχομένου και μοντέλων αεροπλάνων και διοραμάτων, καθ’ όλη τη διάρκεια της στατικής έκθεσης.
3) Επιδείξεις στην παραλιακή ζώνη (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 10:00-13:00)
Α) Πτητικές επιδείξεις και στατική έκθεση αερομοντέλων ομίλων και συλλόγων στο προσωρινό «μοντελοδρόμιο» του λιμανιού.
Β) Ναυτικές επιδείξεις, αγώνες Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (Ν.Ο.Κ.) στην παραλιακή ζώνη της πόλης.
Γ) Επιδείξεις χειρισμού έκτακτων αναγκών από ομάδες διάσωσης και πρώτων βοηθειών (Ερυθρός Σταυρός-Διασωστικές Ομάδες Καβάλας).
Δ) Επιδείξεις αεροπροσκόπων και ναυτοπροσκόπων Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου