Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

13.778 συμβασιούχοι για δήμους, υπουργεία, ΔΕΗ



Την άρση της αναστολής προσλήψεων στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, έπειτα από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, γνωστοποίησε με εγκύκλιό του ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες αυτή την εποχή. Η άρση αναστολής προσλήψεων αφορά 10.903 συμβασιούχους, ενώ την ίδια ώρα ανοίγει ο δρόμος για άλλες 2.875 προσλήψεις.

Ο κ. Μανιτάκης γνωστοποιεί την άρση της αναστολής για:

-τη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης 4.703 ατόμων για ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ,
-την πρόσληψη 5.000 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (μέγιστης διάρκειας δύο
μηνών) για προσωπικό πυρασφάλειας (εργάτες για τον καθαρισμό των δασών), προσωπικό δημοτικών βρεφονηπιακών και καθαριότητας των ΟΤΑ και προσωπικό για την ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών,
-την πρόσληψη 500 υδρονομέων άρδευσης,
-την πρόσληψη 700 ατόμων για τη στελέχωση δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων.

Οσον αφορά τις προσλήψεις των 4.703 ατόμων, πρόκειται για αιτήματα των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Οι προσλήψεις δίμηνης διάρκειας κατανέμονται ως εξής:

-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: έως 1.500.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας: έως 600.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας: έως 300.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νήσου - Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου: έως 450.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου: έως 300.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης: έως 300.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης: έως 1.550.

Οι 500 υδρονομείς άρδευσης κατανέμονται ως εξής:

-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής: έως 20.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας: έως 120.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας: 40.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νήσου - Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου: έως 80.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου: έως 20.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης: έως 100.
-Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης: έως 120.

Στις περιπτώσεις που κάποια από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν εξαντλήσει το σύνολο των χορηγούμενων ατόμων οφείλει να το γνωστοποιήσει στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το υπόλοιπο να διατεθεί σε άλλους φορείς.

Εν τω μεταξύ, θετικά γνωμοδότησε για την άρση της απαγόρευσης και άλλων προσλήψεων την προεκλογική περίοδο η αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, για να ικανοποιηθούν οι σοβαρές και επείγουσες ανάγκες διάφορων υπηρεσιών.

Συνολικά εγκρίθηκαν 2.875 προσλήψεις, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 1.943 άτομα στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, από τα οποία τα 1.263 για υλοποίηση έργων για την προστασία και ανάδειξη μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και 680 άτομα με πεντάμηνη σχέση εργασίας για φύλαξη και καθαριότητα μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, 550 άτομα στο υπουργείο Υγείας, από τα οποία τα 270 ειδικευόμενοι ιατροί και οι 280 επικουρικοί ιατροί, 313 άτομα στη ΔΕΗ, 285 για τη γενική διεύθυνση παραγωγής και 28 για τη γενική διεύθυνση ορυχείων, 43 συμβασιούχοι καθαριότητας στον Δήμο Πλατανιά Χανίων και 26 στον Δήμο Χαλανδρίου.

Επιπλέον, η επιτροπή του ΣτΕ δέχθηκε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπεί στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου Παιδείας να αποφασίσουν τις αναγκαίες μεταθέσεις, αποσπάσεις κ.λπ. εκπαιδευτικών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.


Μακάριος Β. Λαζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου