Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Aλέξης Τσίπρας ο άνθρωπος με τα 1.000 πρόσωπα

Σκηνές από το έργο «Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι»  θύμιζε η παρουσία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση του με τους πρεσβευτές των 20 πιο ανεπτυγμένων χωρών... Και επιβεβαιώνουν όσους μιλάνε για τον Ιανό της Αριστεράς και τις συνεχείς μεταμορφώσεις του.
Ο κ. Τσίπρας από την καταγγελία του μνημονίου πήγε στην αλλαγή στρατηγικής στην Ευρώπη με τη γνωστή επιστολή του στην ηγεσία της Κομισιόν, επέστρεψε στα μπαλκόνια ακυρώνοντας το μνημόνιο και τελικά εμφανίστηκε στη συνάντηση αυτή ως θεματοφύλακας της παρουσίας της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ. Ούτε η λέξη «ακύρωση»  ακούστηκε, ούτε φυσικά η καταγγελία των συμβάσεων. Άλλωστε, σε κλίμα «επαναδιαπραγμάτευσης» -κάτι που λένε όλοι οι πολιτικοί ηγέτες- κινήθηκε. Ωστόσο, οι αναδιπλώσεις αυτές και οι μεταλλαγές δείχνουν το βαθύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις 12 τάσεις και τα ακόμη περισσότερα στελέχη να συγκρούονται στο παρασκήνιο. Η συνάντηση με τους G- 8 έγινε με παρότρυνση της Ρένας Δούρου, η οποία, ειρήσθω εν παρόδω, φιλοδοξεί να ηγηθεί της ελληνικής διπλωματίας σε μια αριστερή διακυβέρνηση. Και έγινε γιατί μετά την απομόνωσή του στην Ευρώπη ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα αποδοχής από τη διεθνή κοινότητα. Ωστόσο περισσότερα προβλήματα προκάλεσε, παρά έλυσε. Οι ήπιες αντιδράσεις του στο θέμα του Ιράν έχουν εξοργίσει...
κομμουνιστικές συνιστώσες και ακραία αριστερά στελέχη, που μάλιστα έχουν εμμονές με τα θέματα αυτά. Και ανέδειξε έτσι την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσει στρατηγική όχι μόνο στο οικονομικό ζήτημα, αλλά και σε άλλα κρίσιμα και ευαίσθητα για τη χώρα θέματα... Ενδιαφέρον επίσης είχαν οι τοποθετήσεις για το καυτό θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Με γενικόλογες απαντήσεις προσπάθησε να ξεπεράσει τον κάβο -χωρίς πάντως να πείσει.

(To Kαρφί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου