Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ο διορισμός των πτυχιούχων ΠΕ 01 έως και ΠΕ 07

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Ο διορισμός των πτυχιούχων ΠΕ 01 έως και ΠΕ 07
κατόχων μεταπτυχιακού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκπροσωπούμε ένα σύνολο εκπαιδευτικών προερχόμενων από τους κλάδους ΠΕ 01 έως και ΠΕ 07 κατόχων μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης σε Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) και Τμήματα Επιστημών της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.). Εργαζόμαστε ήδη πολλά χρόνια σε ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ. 18/984420/Δ5 του Υπουργείου Παιδείας. Οι προπτυχιακές μας σπουδές μας εξασφάλισαν το δικαίωμα και τη δυνατότητα διδασκαλίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ οι μεταπτυχιακές μας σπουδές και η προαναφερθείσα εγκύκλιος αναγνωρίζουν την παιδαγωγική μας επάρκεια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το αίτημα μας, λοιπόν, είναι η αναγνώριση της προϋπηρεσίας μας που αποκτήθηκε τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (καθώς πολλοί από εμάς έχουμε εργαστεί
ευδοκίμως και στους δύο κλάδους) και η μετατροπή των ετήσιας διάρκειας συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου, σύμφωνα με όσα ισχύουν για όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ακόμη, ζητούμε την κατάταξή μας στο αντίστοιχο μισθολογικό κλιμάκιο και στην αντίστοιχη θέση στη σύμβαση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, θεωρούμε λογικό ως αίτημα τη χορήγηση άδειας μητρότητας εννέα μηνών στις εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε ενδιαφέρουσα, σύμφωνα με όσα ισχύουν για όλες τις εκπαιδευτικούς με σύμβαση αορίστου χρόνου.
Θεωρούμε ότι αυτά τα αιτήματα υπαγορεύονται από μια σειρά επιχειρημάτων. Κατ’ αρχάς επί σειρά ετών έχουμε κατορθώσει να ανταποκριθούμε επιτυχώς σε ένα επαγγελματικό χώρο ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων, όπου η αξιολόγηση είναι καθημερινή πρακτική. Επιπλέον, η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού και η πρόσληψή μας στον ιδιωτικό τομέα δεν επιβαρύνει οικονομικά το ελληνικό κράτος. Αντιθέτως, συμβάλλει ενεργά στη δραστική μείωση του ποσοστού της ανεργίας. Επίσης, η ελληνική πολιτεία επίσημα και δια της προαναφερθείσας εγκυκλίου μας έδωσε τη δυνατότητα να εργαστούμε νόμιμα σε ιδιωτικά σχολεία. Η απασχόλησή μας αυτή και η καθημερινή τριβή με τη διδασκαλία στο δημοτικό σχολείο μας έχει καταστήσει ικανούς να γνωρίζουμε τις απαιτήσεις αυτού του λειτουργήματος. Επιπρόσθετα, οι υψηλές απαιτήσεις που θέτουν για το Νέο Σχολείο οι ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης (π.χ. εργασίες project, εισαγωγή νέων τεχνολογιών, ομαδοσυνεργατική διδασκαλία, διδασκαλία δεξιοτήτων κριτικής σκέψης) επιτάσσουν τη συνύπαρξη στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εκπαιδευτικών πτυχιούχων των Π.Τ.Δ.Ε. με εκπαιδευτικούς εξειδικευμένους σε έναν συγκεκριμένο κλάδο επιστημών, όπως είναι οι απόφοιτοι των Φιλοσοφικών Σχολών και των σχολών Θετικών Επιστημών.
Για όλους τους προαναφερθέντες λόγους αιτούμαστε την πρόσληψή μας στον ιδιωτικό τομέα με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία για τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων. Θεωρούμε ότι η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος είναι εφικτή και κινείται προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ελληνικής εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου