Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Μετά τα YES (στον Γ. Παπανδρέου) υποσχέθηκε ανασύσταση του ΥΕΝ!



Αφού επί δύο χρόνια συμφωνούσε σε ό,τι έλεγε ο κ. Παπανδρέου, μεταξύ αυτών και η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, χθες βρήκε τη φωνή του και ανακοίνωσε την επανασύσταση του ΥΕΝ. Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που χθες πήγε στον ασφαλή χώρο του ΟΛΠ για να ισχυριστεί ότι «δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου να μη διαθέτει ένα αφιερωμένο στη Ναυτιλία υπουργείο», επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί σε ένα ακόμη θέμα από τον κ. Γ. Παπανδρέου.

Χαρακτηρίζοντας τη θάλασσα «συγκριτικό πλεονέκτημα» της χώρας, μαζί με τη ναυπηγική και τη λιμενική βιομηχανία της Ελλάδας, υποσχέθηκε τη συγκρότηση Δικτύου Ελληνικών Λιμένων, σημειώνοντας με νόημα ως προϋπόθεση το «να γίνει επιτέλους μία πραγματικότητα η εξαγγελία μας για τη Λιμενική Αρχή», ώστε να διαχωριστούν οι λιμενικές δραστηριότητες στην «authority», στη
διαχείριση λιμενικής βιομηχανίας και την παροχή υπηρεσιών. Εξήγγειλε ξανά την ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Κερατσινίου – Δραπετσώνας, τη δημιουργία της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και την επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς στον Πειραιά.

Την πρόταση για επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας χαιρέτισε ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, παρομοιάζοντάς την πάντως με επιστροφή του «δολοφόνου» στον τόπο του εγκλήματος. Κατήγγειλε δε τη μη ενημέρωσή του για την επίσκεψη Βενιζέλου. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν οφείλεται σε αδιαφορία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ενημερωθεί για τα προβλήματα της πόλης και για την απουσία έργων που για χρόνια δεν έγιναν, αλλά εξαιτίας του προεκλογικού του άγχους για το αποτέλεσμα της Κυριακής» είπε.

Για συσπείρωση και συμμετοχή στη συγκέντρωση του Συντάγματος εκλιπαρούσε αργότερα ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας σε συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Τώρα η μάχη πρέπει να δοθεί πρόσωπο πρόσωπο, πρέπει να δοθεί από εσάς» είπε... Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη αντιμετώπισης της ανεργίας που καλπάζει σε νέους και γυναίκες, κάτι που επανέλαβε σε ειδική εκδήλωση για τις τελευταίες.


Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου