Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Δραγασάκης: Δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα-Βούτσης: Θα κάνουμε δημοψήφισμα!! video

Εικόνα Βαβέλ φαίνεται να δημιουργείται από τις απόψεις κορυφαίων στελεχών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την πιθανότητα διενέργειας δημοψηφίσματος μιας και ο Δραγασάκης σήμερα είπε ότι δεν θα κάνουν δημοψήφισμα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση, ενώ χθες ο Βούτσης είπε ότι θα κάνουν!!!

Το πρωί της Πέμπτης, σε συνέντευξή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1, ο κ. Δραγασάκης ρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ -σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση- θα πάει σε δημοψήφισμα εφ' όσον αποτύχει η προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης.

"Αυτό που λέτε τώρα ανάγεται στο κεφάλαιο διαχείριση κρίσεων", απάντησε ο βουλευτής του
Συνασπισμού και συνέχισε: "Αν με το plan B εννοείτε έξοδο από το ευρώ, εγώ τέτοιο plan B δεν το θέλω. Τα plan B τα θέλω εντός της ευρωζώνης διότι θεωρώ ότι εκεί έχω συγκριτικά πλεονεκτήματα".

"Να πάμε όλοι οι έλληνες στην Grande Place (σσ αναφέρεται στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών) και να κάνουμε ολοκαύτωμα, μπορούμε να το συζητήσουμε", είπε αστειευόμενος ο κ. Δραγασάκης.
"Άρα δημοψήφισμα ναι ή όχι στην ΕΕ, ναι ή όχι στο ευρώ..", ρώτησαν οι συνομιλητές του τον κ. Δραγασάκη για να λάβουν την απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Εγώ προσωπικά λέω όχι".

"Δημοψήφισμα όμως που να συζητήσουμε στρατηγικές επιλογές της χώρας, καταστροφή ή επιβίωση, τέτοια πράγματα μπορούμε να τα σκεφτούμε", επισήμανε ο κ. Δραγασάκης.

Η αρνητική τοποθέτηση του οικονομολόγου του ΣΥΡΙΖΑ στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος έρχεται σε συνέχεια άλλων τοποθετήσεων από κορυφαία στελέχη του Συνασπισμού. Την Δευτέρα, ο Νίκος Βούτσης, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε υποστηρίξει ότι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αντιμετωπίσει "οποιοδήποτε κακό σενάριο" είτε για το ενδεχόμενο αποτυχίας της προσπάθειας επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ή για άλλα, "πηγαίνοντας στο λαό, ακόμα και με δημοψήφισμα".

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα που έχει προτείνει το κόμμα της αριστεράς "αφορά στο Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως θα κάνει το προσεχές διάστημα και η Ιρλανδία", ενώ ο Νίκος Παππάς, διευθυντής στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί αν οι Ευρωπαίοι δεν δεχθούν αλλαγές και επιμείνουν στην παλαιά συμφωνία. "Τη συμφωνία που θα προσπαθήσουν να μας επιβάλλουν θα την φέρουμε στον ελληνικό λαό" υπογράμμισε ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου