Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Το Photoshop της κόκκινης σημαίας!

Πολλές αντιδράσεις προκλήθηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή της διεύθυνσης της «Αυγής» να παρέμβει σε φωτογραφία που μπήκε στο επινίκιο πρωτοσέλιδο της περασμένης Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα, με φόντο μια κόκκινη σημαία που ανέμιζε. Από τη σημαία, σήμα της ΚΟΕ, σβήστηκε το σφυροδρέπανο, γεγονός που προκάλεσε οργισμένα σχόλια στο διαδίκτυο την επόμενη μέρα.
Το επιχείρημα της εφημερίδας ήταν πως δεν μπορούσαν να αφήσουν το σήμα μιας από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη σελίδα. Αυτό που δεν λεγόταν είναι πως δεν μπορούσε η «Αυγή» να υιοθετήσει την επομένη της νίκης στις εκλογές το σφυροδρέπανο ως κεντρικό μήνυμα.
Στις αντιδράσεις για τη «σταλινικού τύπου λογοκρισία», όπως λεγόταν σε διαδικτυακά σάιτ, απάντησε η «Αυγή» την Πέμπτη. «Νομίζουμε ότι διάφοροι φίλοι και σύντροφοι μας κρίνουν με υπερβολική αυστηρότητα, αν όχι κακοπιστία», δηλώνει η εφημερίδα του Συνασπισμού. Παραδέχεται ότι...
όντως «πειράχτηκε» η φωτογραφία και σημειώνεται πως δεν επιλέχθηκε άλλη σημαία, του Συνασπισμού για παράδειγμα, γιατί η συγκεκριμένη τους φάνηκε «πιο ενδιαφέρουσα».

(To Παρόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου