Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η συνέντευξη του Γιώργου Kαλαντζή στο MEGA :«Η ευθύνη του ελληνικού λαού είναι στα χέρια του. Τη Δευτέρα η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση. Οι Έλληνες θα δώσουν ισχυρή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία».

Μεστός στο λόγο του και ξεκάθαρος στις απόψεις του ήταν ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, στη συνέντευξή του στο MEGA και στην εκπομπή «Η ώρα της κάλπης» στο δημοσιογράφο Αντώνη Φουρλή, που μεταδόθηκε ζωντανά στις 3 το μεσημέρι ανήμερα της Πρωτομαγιάς.
Με αφορμή την εργατική 1η Μάη και τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ και το πλήγμα στον τουρισμό των νησιών μας, ο κ. Καλαντζής προέτρεψε τον κ. Βενιζέλο, αν ο ελληνικός λαός τον στείλει με την ψήφο του στα έδρανα της αντιπολίτευσης, να μην βρεθεί μπροστά στις απεργίες των εργαζομένων. Να αποδείξει, είπε, ότι είναι πιο υπεύθυνος από τον κ. Παπανδρέου. Άλλωστε η πτώση του ελληνικού τουρισμού και της ναυτιλίας τα δυόμισι χρόνια κυβέρνησης Παπανδρέου – Βενιζέλου δεν είχε προηγούμενο. Για την κατάσταση της οικονομίας και τα αναγκαία μέτρα, ο Γιώργος Καλαντζής υπογράμμισε πως το 2009 ο Κ.Καραμανλής ζήτησε συναίνεση όμως υπήρξε άρνηση. Το μόνο που ζητούσε τότε ο κ.Παπανδρέου ήταν εκλογές, ενώ φώναζε πως λεφτά υπάρχουν. Αν ο κ. Καραμανλής τολμούσε να πάρει έστω και το 1% από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχε τίποτε όρθιο στη χώρα σήμερα. Παγώσαμε όμως μισθούς και πήραμε πιο ήπια μέτρα. Η ευθύνη Παπανδρέου – Βενιζέλου μετά είναι μεγάλη. Και βάζω στο ίδιο κάδρο και τους δύο πολιτικούς άνδρες, γιατί συναποφάσιζαν, όποια μέτρα κι αν πήραν. Δεν προήλθε από παρθενογένεση ο κ. Βενιζέλος. Εκείνο επομένως που προέχει σήμερα είναι να κοιτάζουμε κατάματα τον ελληνικό λαό και να λέμε αλήθειες. Κι αυτό κάνει η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι συνυπεύθυνος  ο κ.Βενιζέλος, γιατί ανέλυσε όλες τις πτυχές γιατί πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα, γιατί αυτός ήταν ο συντάκτης του Μνημονίου. Και το πρώτο μνημόνιο ήταν αναποτελεσματικό. Και το έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς τότε. Μακάρι να μην βρισκόταν στη δύσκολη θέση του Νοεμβρίου που φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Κατηγορήθηκε από όλους ότι άλλαξε στάση. Ο ίδιος όμως τα έλεγε και δεν τον άκουγαν ούτε οι άλλοι αρχηγοί ούτε οι εταίροι μας. Μπροστά στην βεβαιότητα της καταστροφής επιλέγεις, όπως είπε ο Αντώνης Σαμαράς, την αβεβαιότητα της εθνικής μας σωτηρίας. Και σήμερα ο πολίτης μετά την απομάκρυνση του κινδύνου κατάρρευσης της οικονομίας της χώρας έχει τον πρώτο λόγο. Οι ευθύνες του ελληνικού λαού είναι σημαντικές αλλά και καθοριστικές. Τη Δευτέρα, τόνισε ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής, η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση. Ας επιλέξει ελεύθερα και υπεύθυνα τι κυβέρνηση θέλει.
Ικανή και αναγκαία ευθύνη, υπογράμμισε, είναι στις 7 Μαΐου να υπάρξει ισχυρή κυβέρνηση. Πιστεύουμε πως μόνο εμείς, η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς έχουμε ξεκάθαρη πρόταση. Πεποίθησή μου είναι πως ο λαός θα σκεφτεί σοβαρά και υπεύθυνα και θα δώσει την ισχυρή εντολή στη ΝΔ για την Ανάπτυξη, για την Σταθερότητα, για την Ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου