Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πρόβλημα με την μετάθεση των Εξετάσεων – Η υπουργός ζήτησε να δει την ΟΛΜΕ


Ενώ αρχικά στη σημερινή σύσκεψη υπό την υπουργό Αγγελική - Ευφροσύνη Κιάου συζητήθηκε να χρησιμοποιηθούν και 3-4 ημέρες από το μήνα Ιούλιο για τη μετάθεση των Εξετάσεων, για τις ημέρες που δεν μπορούν να διεξαχθούν, επειδή οι σχολικές μονάδες θα χρησιμοποιηθούν ως Εκλογικά Κέντρα, ξαφνικά η οικονομική υπηρεσία του υπουργείου έθεσε το ερώτημα «και ποιος θα πληρώσει στους καθηγητές τις υπερωρίες για τις ημέρες του Ιουλίου, δεδομένου ότι το διδακτικό έτος λήγει στις 30 Ιουνίου;».

Αμέσως συζητήθηκε η λύση να παραταθεί το διδακτικό έτος, κάτι που αποκλείσθηκε διότι θεωρήθηκε ότι θα υπάρξει αντίδραση από την ΟΛΜΕ.
Η υπουργός Παιδείας απάντησε να μιλήσω η ίδια με την ΟΛΜΕ και να συζητήσω το πρόβλημα. Ετσι
κι έγινε.
Η υπουργός επικοινώνησε με τα γραφεία της ΟΛΜΕ και ζήτησε να συναντήσει τη διοίκηση . Μέχρι στιγμής δεν έλαβε απάντηση , καθώς κάποια μέλη του προεδρείου βρίσκονται στο εξωτερικό.
Η υπουργός κάλεσε την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου μελέτη για το ύψος του κόστους των υπερωριών των καθηγητών εάν απασχοληθούν και τον Ιούλιο, προκειμένου τελικά να αποφασισθεί με ποιο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε σήμερα.
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
Γνωρίζεται ότι οι μισθοί σας είναι οι πιο χαμηλοί στο δημόσιο και δουλεύετε πολύ είπε στους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας , τους οποίους μίλησε σήμερα σε αμφιθέατρο του υπουργείου.
Η κ. υπουργός ζήτησε από τους υπ[αλλήλους συνεργασία προκειμένου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις να διεξαχθούν ομαλά.
Οσον αφορά το επίδομα των Πανελλαδικών Εξετάσεων η υπουργός Παιδείας είπε πως για την καταβολή του θα το συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου