Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Αντ Σαμαράς: Τώρα που η Ευρώπη, αλλάζει, πρέπει να επωφεληθούμε, μένοντας στο ευρώ


Την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ και να επωφεληθεί από τις αλλαγές που διαφαίνονται στην Ευρώπη, τόνισε στον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ, κατά τη συνάντησή τους, ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αντώνης Σαμαράς τόνισε πως επί δύο χρόνια υποστήριζε μόνος του όσα σήμερα λένε οι Ευρωπαίοι ηγέτες, για την ανάγκη έκδοσης του ευρωομολόγου, του ομολόγου επενδύσεων, αλλά και μέτρων ανάκαμψης σε αντίθεση με τη μονομερή λιτότητα.
 
«Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει, για να επωφεληθούμε πρέπει να μείνουμε στο ευρώ» σημείωσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επεσήμανε στον κ. Πικραμμένο πως η χώρα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την
κατεύθυνση.


Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είπε:

«Υποστήριζα μόνος μου αυτά που τώρα οι περισσότεροι αποδέχονται στην Ευρώπη: ευρωομόλογο, ομόλογα επενδύσεων και υποδομών και επανεκκίνηση της οικονομίας. Όχι μονομερής λιτότητα. Ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.


Τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και υιοθετεί την ανάπτυξη, η Ελλάδα πρέπει να επωφεληθεί. Αλλά για να επωφεληθούμε, πρέπει να μείνουμε μέσα στο ευρώ και να κερδίσουμε μέτρα για άμεση ανάπτυξη της οικονομίας μας και ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας.

Αυτά είπα σήμερα στον πρωθυπουργό. Και προς αυτή την κατεύθυνση, πιστεύω, ότι πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου