Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Κάτι ψήνεται: Ο Γ. Δραγασάκης βάζει νερό στο κρασί του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές!



Δεν πρόλαβε να βγει δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και ήδη γνωρίζει τα «προβλήματα της κορυφής».

Προτού ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας παραδώσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή που πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είχε αρχίσει ο διχασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η μία τάση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ -και δη του ΣΥΝ, του οποίου πρόεδρος είναι ο Αλέξης Τσίπρας- δεν βλέπει εκ των προτέρων αρνητικά την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης, υπό προϋποθέσεις και με δεδομένες τις απόψεις του κόμματος, ασφαλώς. Η άλλη επιθυμεί σφόδρα τη διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών, στοχεύοντας σε ακόμα μεγαλύτερη ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοιχτό το παράθυρο συγκρότησης μεταβατικής κυβέρνησης σε περίπτωση αποτυχίας των διερευνητικών εντολών, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της
Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αφήνει ο βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Γιάννης Δραγασάκης. Ο κ. Δραγασάκης θεωρείται και ο εισηγητής της πρότασης για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού, την οποία παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στον κ. Βενιζέλο. Θέτει βέβαια ως προϋποθέσεις τόσο τη μη λήψη νέων υφεσιακών μέτρων από την όποια μεταβατική κυβέρνηση -άρα και μη εφαρμογή του Μνημονίου ως προς το σκέλος της λήψης δημοσιονομικών μέτρων τον Ιούνιο- όσο και την αλλαγή του εκλογικού νόμου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται διαχρονικά υπέρ της απλής αναλογικής.

Την ίδια ώρα, φωνές κυρίως μέσα από το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, αλλά και από άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι δεν θα πρέπει καθόλου να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση, προτιμώντας τις επαναληπτικές εκλογές. Εκφραστής πάντως της άποψης ότι σε τυχόν εκλογές του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να διεκδικήσει ως και την πρώτη θέση φέρεται να είναι ο βουλευτής του Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δεν κρύβει και την άποψή του για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ηδη συζητείται κατά τον Δημήτρη Παπαδημούλη η προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει στις εκλογές (αν προκύψουν, καθώς κατά τον ίδιο δεν τις επιδιώκουν) ως ενιαίο κόμμα. Ετσι, εφόσον πρωτεύσει, διεκδικεί και το μπόνους των 50 εδρών, που έως τώρα πάντως καταγγέλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου