Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο Πάνος (Ζέρβας) και Αλέξης Βελουχιώτης!



«Σιωπητήριο» επεβλήθη στους Ανεξάρτητους Ελληνες, μία μόλις ημέρα πριν από το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου. Ο λαλίστατος συνήθως Πάνος Καμμένος, που «βομβαρδίζει» καθημερινά τις σελίδες του στο facebook και το twitter με μηνύματα, έκανε την τελευταία του ανάρτηση το απόγευμα της Τετάρτης και στη συνέχεια -μέχρι χθες το βράδυ- κατέβασε ρολά. Μεσολάβησε, φυσικά, η σοβαρή καταγγελία του οικονομολόγου και επικεφαλής του ΕΠΑΜ (Εθνικό Παλλαϊκό Μέτωπο) Δημήτρη Καζάκη ότι ο κ. Καμμένος τού έταξε χρήματα και παράλληλα την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να συνταχθεί μαζί του προεκλογικά, μια καταγγελία που παραμένει αναπάντητη.

Στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Καμμένος επιφύλαξε στο κοινό του μια μεγάλη έκπληξη: Παραλλήλισε, εμμέσως πλην σαφώς, τον εαυτό του με τον Ναπολέοντα Ζέρβα και τον Αλέξη Τσίπρα
με τον Αρη Βελουχιώτη, δίνοντας συνέχεια στο πρόσφατο «ειδύλλιο» μεταξύ του κόμματός του και του ΣΥΡΙΖΑ! Φέρνοντας ως παράδειγμα την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου κατά τη διάρκεια της Κατοχής, για την οποία οι αρχηγοί του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ συνεργάστηκαν, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε ότι ονειρεύεται μια νέα εθνική αντίσταση, όπου τα «άρματα» θα ζωστούν ο ίδιος και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Δείχνοντας δε την άγνοιά του ακόμα και για θέματα της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, αντί για συνεργασία ΕΔΕΣ - ΕΛΑΣ μίλησε για συνεργασία ΕΔΕΣ - ΕΑΜ... Για να δικαιολογήσει δε τη μετεκλογική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει, σημείωσε ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με τη Χρυσή Αυγή, επειδή κινείται «εκτός του δημοκρατικού πλαισίου», ούτε και με το ΠΑΣΟΚ ή τη Ν.Δ., διότι υπέγραψαν τη δανειακή σύμβαση.

Παράλληλα, γενικολογώντας και συνθηματολογώντας για μια ακόμα φορά, υποσχέθηκε «ότι δεν θα επιτρέψει στους διάφορους Τζορτζ Σόρος, στα μέλη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και στα μέλη των διάφορων Στοών να κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας».

Την ίδια ώρα, στην Αθήνα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες πρωταγωνιστούσαν στην αφισορύπανση. Κεντρικοί λεωφόροι της πόλης και των προαστίων γέμισαν με αφίσες που κόλλησαν -τιμώντας το πολιτικό πνεύμα της δεκαετίας του ’80- τα μέλη του κόμματος, για να διαφημίσουν τη χθεσινοβραδινή ομιλία του αρχηγού τους στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Προφανώς το νέο πνεύμα και τα νέα ήθη που επικαλούνται εκφράζονται με ένας άκρως παλαιοκομματικό -και ιδιαίτερα αντιαισθητικό- τρόπο.


Κώστας Παπαχλιμίντζος

1 σχόλιο:

  1. Σιωπητήριο, θα επιβληθεί μόνο άν σωπάσουν τα πάντα. Αναφέρετε πως έχει πάρει φωτιά το Facebook & Twitter και αν κάνετε μία απλή αναζήτηση θα καταλάβετε τί σας λέω. Έχει πάρει φωτιά και ο κύριος Καμμένος αλλά και ο απανταχού Έλληνισμός.
    Αλήθεια εσείς απο πού είστε?
    Όσον αφορά την καταγγελία που αναφέρετε πιο πάνω, οι απαντήσεις υπάρχουν και σας έχουν προλάβει ιδιαίτερα. Είναι δυνατόν να λέτε πως ο καζάκης έκανε καταγγελία? εγώ δεν άκουσα κάτι τέτοιο, ψάξτε να δείτε ποιός είναι ο Καζάκης και ποιός ο Καμμένος, και από που ξεφίτρωσε ο καθένας, αλλά και τι τελικά εκπροσωπεί, ποιούς?
    Για τον κύριο Καμμένο έχω σχηματίσει άποψη, και είναι θετική, αλλά για το Καζάκη δεν θα έλεγα το ίδιο. Αν δεν βρίσκετε απαντήσεις, είναι απλό δεν θα βρείτε γιατί δεν υπάρχουν, εκτός και αν τις δημιουργήσουμε.
    Ο παραλληλισμός ήταν αρκετά γενναίος. δεν θα γίνει καμία ανατίναξη, ούτε άρματα θα βρείτε στους δρόμους και αυτό γιατί, γιατί το κόμμα του Καμμένου είναι κάτι τόσο φρέσκο και δυναμίκο και έχει στο πλευρό του κόσμο, ούτε παράγκες κομματικές έχει προλάβει να κάνει, ούτε λινάτσες να εκκολάψει, ούτε προϋπήρχε ένας μηχανισμός, όλα γίνανε απο το κόσμο, να θυμηθούμε λίγη ιστορία?? να σας αναφέρω πως η Ελλάδα την δεκαετία 1952 με 1958 αν θυμάμε καλά με τον σχηματισμό που περιγράφετε κατάφερε να φτιάξει μία κυβέρνηση η οποία κράτησε γύρω στα 6 χρόνια και τους διαδέχτηκαν άλλοι. Μήπως θέλετε να πείτε εθνική συνθηκολόγηση???? και forza Olannnn????

    Καλύτερα υποσχέσεις παρά κατασχέσεις
    καλύτερα συμφωνίες παρά διαφωνίες
    καλύτερα τώρα παρά σε άλλο τώρα

    οι αφίσες μας πείραξαν για ένα πρωτοεμφανιζόμενο κίνημα-κόμμα?

    Η κόλαση είναι οι άλλοι.
    Διατηρήστε τα συμφέροντα που σας συνδέουν με την κοινωνία, αλλά καλλιεργήστε τα αισθήματα που σας χωρίζουν από αυτήν.

    καλό σας βράδυ και καληνύχτα.
    Anovio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή