Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ερό: Η Ευρώπη δεν πρόκειται να απογοητεύσει τους Έλληνες

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν-Μαρκ Ερό«Η Ευρώπη δεν πρόκειται να απογοητεύσει [τον ελληνικό λαό], αξιοποιώντας καλύτερα τα διαρθρωτικά ταμεία, πρέπει ωστόσο και οι Έλληνες να κάνουν μεταρρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα στη φορολογία», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό στην ιστοσελίδα του γαλλικού περιοδικού L’Express.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Guardian, ο κ. Ερό υποστήριξε πως η επίλυση της κρίσης πρέπει να γίνει με τη συνεργασία του ελληνικού λαού, κάτι το οποίο ξεκινάει με την ένδειξη αλληλοσεβασμού.

Όσον αφορά για τα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε πως «θα είναι πρώτα καταστροφή για τους Έλληνες, αλλά αυτό θα μπορούσε να έχει αποσταθεροποιητικές συνέπειες για το σύνολο της ζώνης του ευρώ».


Στη διάρκεια της συνέντευξης ο κ. Ερό εμφανίστηκε επιφυλακτικός και στην ιδέα να διοριστεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Σόιμπλε πρόεδρος του Eurogroup.

«Οι λαοί της Ευρώπης έχουν κουραστεί από το κλίμα λιτότητας χωρίς προοπτικές, το οποίο δημιουργεί επιχειρήματα για λαϊκισμούς», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου