Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η επανάσταση του αυτονόητου και η αυτοοργάνωση της βάσης θα φέρει τη νίκη στη ΝΔ


Την ικανοποίηση τους εκφράζουν στη Συγγρού για τις δημοσκοπήσεις. Πάλι καλά που δεν ψήνουν αρνιά για τη μεγάλη επιτυχία να δίνουν μάχη πρωτιάς με το κόμμα – αέρας κοπανιστός του αερολόγου Αλέξη στο οποίο συμπαρίσταται πολύπλευρα το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Τον προβληματισμό τους θα έπρεπε να εκφράζουν οι σοβαροί, την αυτοκριτική να κάνουν οι ειλικρινείς, εκτός Συγγρού να τεθούν οι αποτυχημένοι εισηγητές των γραμμών και τακτικών της καταστροφής. Γιατί αν θεωρούν κατόρθωμα ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει στο νήμα η κεντροδεξιά παράταξη, είναι σαν να λένε ότι δεν ήρθε δεύτερη γιατί έτρεχε μόνη της!
Aν συνεχίσουν έτσι στη Συγγρού, είναι ικανοί να το καταφέρουν κι αυτό: Να τερματίσει στις εκλογές δεύτερη η ΝΔ πίσω από την … ανεβασμένη στα κάγκελα Αριστερά και να δηλώνουν ικανοποιημένοι
γιατί έχασαν με διαφορά στήθους! Αυτό το ενδεχόμενο δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ως ατύχημα, αλλά επειδή όπως τα έκαναν τα πράγματα κατέστησαν την Αριστερά ισοδύναμο αντίπαλο, ήλθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ο Σαμαράς μαζί με τους απλούς ψηφοφόρους.
Η «Νέα» Δημοκρατία δεν μπορεί γιατί δεν είναι πλέον νέα… αλλά Γεροντοκόρη Δημοκρατία, έχοντας στη βιτρίνα της εμπόρευμα που δεν πουλάει. Το κόμμα δεν μπορεί, γιατί είναι κουρασμένο και διαποτισμένο με νοοτροπίες περασμένων εποχών. Οι φατρίες νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και το ψηφοδιωκτικό πολιτικό προσωπικό κυριαρχεί σε τηλεοπτικές παρουσίες, πανεύκολα όμως ηττημένο μόνον και μόνον από την παρουσία του.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η επανάσταση του αυτονόητου είναι πλέον επιβεβλημένη. Ο Σαμαράς και οι απλοί ψηφοφόροι να αφήσουν πίσω την γεροντοκόρη «Νέα» Δημοκρατία και να κάνουν την υπόθεση νίκης δική τους υπόθεση. Να βγει ο Σαμαράς και να πεί τα πράγματα με το όνομά τους. Και για τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και για τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και για το ρόλο της μεταπολιτευτικής Αριστεράς. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αντιθέτως, λέγοντας τα αυτονόητα για τους υπαίτιους θα απαλλαγεί από τα καταστροφικά βαρίδια του παρελθόντος και οι πολίτες θα του το αναγνωρίσουν. Να είναι βέβαιος ότι τότε θα απελευθερωθούν και οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς που σήμερα βρίσκονται στην ομηρία να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Ο λαός γνωρίζει τις καταστροφικές πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ. Είναι έτοιμος να πάρει μέρος στην επανάσταση του αυτονόητου που εκτός από το παρελθόν θα συμπεριλαμβάνει το σήμερα και το αύριο. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ειπωθούν αλήθειες. Για τα πάντα. Χωρίς δισταγμούς, αναστολές και χαδέματα συντεχνιών μην τυχόν και παρεξηγηθούν συνδικαλιστάδες και επαγγελματικές ομάδες προνομίων.
Θυμίζουμε τα λόγια του Α. Σαμαρά στο 8ο Συνέδριο
Τι σημαίνει «Νέα Μεταπολίτευση»;
Ποιο είναι το καινούργιο που γεννιέται;
Απαντώ: Είναι ένα νέο πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο που, επιτέλους, μπορεί να καλύψει τα πιο επικίνδυνα εθνικά μας ελλείμματα:
-Το έλλειμμα Ανταγωνιστικότητας στην Οικονομία.
-Το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Πολιτική.
-Το έλλειμμα Ασφάλειας στην Κοινωνία.
-Και το έλλειμμα Παιδείας στην πνευματική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα.
Το καινούργιο, είναι η Νέα Μεταπολίτευση! Είναι μια πρόταση που εμείς διατυπώσαμε.
- Νέα Μεταπολίτευση στην Υγεία σημαίνει, ότι σε κανένα δημόσιο Νοσοκομείο δεν θα κοστίζουν τα υλικά περισσότερο απ’ ότι κοστίζουν σε Νοσοκομεία παντού στον κόσμο.
-Νέα Μεταπολίτευση στην Παιδεία, σημαίνει ότι τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα αναδιοργανωθούν από τα θεμέλια.
-Νέα Μεταπολίτευση στην Ασφάλεια, σημαίνει ότι τα δικαιώματα του Πολίτη θα γίνονται σεβαστά, όχι μόνο όταν διαδηλώνει, αλλά κι όταν θέλει να πάει στη δουλειά του, όταν θέλει να λειτουργήσει την επιχείρησή του, όταν θέλει να νιώθει ο ίδιος ασφαλής στο δρόμο, την οικογένειά του ασφαλή στο σπίτι και τα παιδιά του ασφαλή στο σχολείο.
-Νέα Μεταπολίτευση στη  Διοίκηση, σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης, όταν θα συναλλάσσεται με το δημόσιο, θα εξυπηρετείται μέσα σε ώρες. Όχι σε εβδομάδες ή μήνες και μετά από ατέλειωτες χαμένες ώρες στις ουρές.
-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι κάθε δικαστική υπόθεση θα κρίνεται εντός λίγων μηνών και θα τελεσιδικεί το πολύ μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο.
-Νέα Μεταπολίτευση, σημαίνει ότι ο αγρότης θα νιώθει το κράτος δίπλα του εκεί που το χρειάζεται. Για να εξαλείψει το μεσάζοντα και να κλείσει την ψαλίδα της ντροπής: Ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι.
-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα δοθεί στο νέο αγρότη η ευκαιρία να γίνει μέτοχος μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεων, που αξιοποιούν τις οικονομίες κλίμακος. ‘Ώστε να ανοίξει νέες αγορές. Και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι σε κάθε μεγάλη απόφαση της Κυβέρνησης την ευθύνη θα έχει ένας μόνον υπουργός. Κι αυτός θα είναι υπόλογος, αν δεν προχωρήσει…
-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει πως ό,τι ισχύει για την παραγραφή αδικημάτων των απλών πολιτών, θα ισχύει και για τα αδικήματα υπουργών.
- Νέα Μεταπολίτευση είναι οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, ο επενδυτικός σχεδιασμός και γενικά όλες οι μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές επιλογές που θα κινήσουν την οικονομία και θα οπλίσουν με υπομονή και ελπίδα την κοινωνία και κυρίως τους νέους ανθρώπους. ντυμένη με την προοδευτικότητα.
Αυτά και πολλά άλλα είναι η Νέα Μεταπολίτευση. Όλα εκείνα που είναι αυτονόητα παντού αλλού. Γι αυτό η Νέα Μεταπολίτευση είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου. Το οποίο στην Ελλάδα παραμένει ακόμα αδιανόητο.
 Η επανάσταση του αυτονόητου θα φέρει λοιπόν τη νίκη της ΝΔ και στην πράξη θα καταργήσει το μνημόνιο.
Και επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την γεροντοκόρη Νέα Δημοκρατία ήλθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ο Σαμαράς μαζί με τους απλούς ψηφοφόρους. Που πρέπει όπως και το Νοέμβριο του 2009 να αυτο-οργανωθούν. Να κάνουν παντού εκλογικές επιτροπές αγώνα και να αντισταθούν.
Τότε, η επανάσταση του αυτονόητου θα λάβει μορφή κινηματικού χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας ότι η Αριστερά είναι εκείνη που θέλει την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, ότι είναι η συντηρητικούρα.
FactorX – Π.Παπακωστόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου