Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος

Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος και η αριστερά αρνείται να κυβερνήσει...
Στις εκλογές της 6ης Μαϊου ο ελληνικός λαός έκανε της επιλογές του. Ο κόσμος τιμώρησε τα δύο μεγάλα κόμματα -περισσότερο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη ΝΔ σε μεγάλο βαθμό-. Όλα αυτά επειδή «αυτά ευθύνονται για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας». Όλοι, ..
σχεδόν, αυτοί οι πολίτες που δεν ψήφισαν αυτά τα κόμματα σε αυτές τις εκλογές ήταν εκείνοι που επέλεγαν το εύκολο χρήμα απ' έξω, από τον Ανδρέα την εποχή του «Τσοβόλα, δώσ' τα όλα». Ήταν, επίσης, εκείνοι που το 2009, ανάμεσα στη λιτότητα του Καραμανλή και στο «Λεφτά υπάρχουν» του Παπανδρέου, επέλεξαν το δεύτερο. Τώρα οι ίδιοι έρχονται και δημιουργούν πολιτικό χάος στην κοινωνία ψηφίζοντας σε μεγάλο ποσοστό εκείνους που πριν τις εκλογές του '09 έκαναν τα πάντα να διώξουν τον Καραμανλή που επιχείρησε να θωρακίσει την οικονομία, σπρώχνοντας στην εξουσία τον Γιώργο Παπανδρέου με όλα όσα ακολούθησαν. Όλοι θυμόμαστε τις αφίσες με κεντρικό σύνθημα «Καραμανλής ή χάος; Χάος.» και τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα, τρία χρόνια μετά φέρνουν αυτούς στα πρόθυρα της διακυβέρνησης. Για τα ΜΜΕ, βέβαια, κυρίαρχο θέμα δεν είναι αυτό, αλλά η είσοδος του άλλου άκρου στη Βουλή. Όταν το ένα άκρο φλερτάρει με την πρωτιά στις εκλογές και το άλλο κερδίζει κάποιες λίγες έδρες στη Βουλή, κυρίαρχο πρόβλημα είναι το δεύτερο; Κατά τη γνώμη μου όχι.
Σε τούτη τη χρονική στιγμή που η χώρα μας χρειάζεται όσο ποτέ την σταθερότητα, ξαφνικά, αυτοί που έπραξαν τα παραπάνω, θυμήθηκαν τώρα τη διαφθορά των δύο μεγάλων κομμάτων. Για σκεφτείτε, αν ο Σαμαράς δεν ψήφιζε τη δανειακή σύμβαση, έλεγε «όχι» στο δεύτερο μνημόνιο και δεν εξασφάλιζε το κράτος τα 110 δις, θα εκλεγόταν με ποσοστό πάνω από 40%. Τότε η Νέα Δημοκρατία ως δια μαγείας θα έπαυε να ακούγεται ότι είναι διεφθαρμένο κόμμα και ο δικομματισμός δε θα ήταν ο ένοχος; -σε κάθε αστική δημοκρατία, καλώς ή κακώς, δύο κόμματα διεκδικούν την εξουσία-.
Ο Σαμαράς κάλεσε σε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας τους αρχηγούς των λεγόμενων «αντιμνημονιακών» κομμάτων με σκοπό την παραμονή στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου. Ο πατριωτισμός τους τους επέβαλε να απορρίψουν οποιαδήποτε προσπάθεια για την επίτευξη αυτών των δύο που αποτελούν και επιδιώξεις των δικών τους κομμάτων σύμφωνα με το προεκλογικό τους πρόγραμμα. Η αριστερά αρνείται τη συμμετοχή της στη διακυβέρνηση της χώρας. Τόσα χρόνια ξέρει καλύτερα απ' όλους να καταγγέλει, τώρα αρνείται να πάρει αυτή τη σκητάλη της εξουσίας βάζοντας τη χώρα σε πολιτική αστάθεια και αβέβαιο μέλλον. Εκ του ασφαλούς μπορεί καθένας να λέει ότι θέλει και να κατακρίνει τους πάντες, ας έρθει λοιπόν να κυβερνήσει η αριστερά να δούμε τις λύσεις που θα επιλέξει για τη χώρα και τους πολίτες και να συγκρίνουμε. Μήπως περιμένει να αποκτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με ποσοστό 15%; Η άρνηση δείχνει φόβο. Οι μάσκες πέφτουν...
Και η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος!
Mithikos
mithikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου