Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΠΑΦΟΣ:Καταγγελίες για κακοποίηση παιδιού σε μονάδα ειδικής εκπαίδευσης στην Πάφο



Μαρία Στυλιανού
Σοκ προκαλεί η καταγγελία για κακοποίηση παιδιού σε μονάδα ειδικής εκπαίδευσης δημοτικού σχολείου στην Πάφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία που βρίσκεται ενώπιον της αστυνομίας φαίνεται πως αφορά ξυλοδαρμό παιδιού, ενώ με αφορμή τα όσα βρίσκονται ενώπιον της, η αστυνομία διερευνά γενικότερα την υπόθεση, εξετάζοντας και την περίπτωση τριών ακόμη παιδιών που φοιτούσαν στην ίδια μονάδα με το πρώτο παιδί. Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη μονάδα παρακολουθούσε μαθήματα και παιδί νηπιαγωγείου, το οποίο συστεγάζεται με το δημοτικό σχολείο. 
Για την υπόθεση ήδη τελούν σε διαθεσιμότητα μια δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης, μια λογοθεραπεύτρια και μια βοηθός συνοδός του παιδιού, ενώ την υπόθεση διερευνά και η αστυνομία.
Οι καταγγελίες έγιναν πριν από ένα περίπου μήνα στον Υπουργείο Παιδείας από γονείς των παιδιών,
τα οποία φοιτούν μαζί με το πρώτο στην ίδια μονάδα. Ο υπουργός διαβίβασε αμέσως τις καταγγελίες στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία έκρινε ότι με βάση την περιγραφή των καταγγελιών, θα έπρεπε να τις θέσει σε διαθεσιμότητα, όπως και έγινε στις  23 Απριλίου.
Σημειώνεται ότι το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά ενδεχόμενη κακοποίηση εναντίον και των τεσσάρων παιδιών που φοιτούν στην ίδια μονάδα.  Τα μέλη του ΤΑΕ άρχισαν ήδη την λήψη καταθέσεων με σκοπό να διαφανεί εάν τα τρία πρόσωπα, τα οποία τέθηκαν ε διαθεσιμότητα,  εμπλέκονται σε ποινικά αδικήματα.
Σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων Πόλης και Επαρχίας Πάφου Μάριος Ιγνατίου, κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους που έχουν εμπλακεί στο συγκεκριμένο θέμα, Αστυνομία, Υπουργείο Παιδείας, Γραφείο Ευημερίας, να το αντιμετωπίσουν με πλήρη σοβαρότητα και εμπιστευτικότητα προφυλάσσοντας πρωτίστως το ίδιο το παιδί και την οικογένειά του.
«Παράλληλα έχουμε απαίτηση ως οργανωμένο σύνολο να γίνει πλήρης και ενδελεχής έρευνα του περιστατικού γιατί τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν πρέπει ούτε να μένουν ατιμώρητα ούτε να κρύβονται κάτω από το χαλί. Θεωρούμε δε ότι το συμβάν είναι μεμονωμένο και δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση τις συνθήκες που τα δημόσια εκπαιδευτήριά μας έχουν όμως, πιστώνοντας και με το τεκμήριο της αθωότητας τα εμπλεκόμενα άτομα που βρίσκονται σήμερα σε διαθεσιμότητα πρέπει να αναμένουμε άμεσα και ουσιαστικά τα πορίσματα των ερευνών της Αστυνομίας», ανέφερε ο κ. Ιγνατίου.
Το Sigmalive επικοινώνησε για το θέμα με τον δικηγόρο των δύο εκπαιδευτικών, Ανδρέα Αγγελίδη, ο οποίος μας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι πελάτισσες του παράνομα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα δύο φορές χωρίς να τους δοθεί το δικαίωμα να ακουστούν.
Έκανε παράλληλα λόγο για έχθρα εναντίον τους από συγκεκριμένο πρόσωπο που θέλει να τους δημιουργήσει πρόβλημα, κάτι το οποίο, όπως είπε, θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.
Τόνισε παράλληλα πως η αρμόδια υπηρεσία δεν τους έχει γνωστοποιήσει τους λόγους για τους οποίους τις έθεσε σε διαθεσιμότητα.
Σημειώνεται ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον Υπουργό Παιδείας, Γιώργο Δημοσθένους, μας ανέφερε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει ότιδήποτε περισσότερο, καθώς το θέμα χειρίζεται η Εισαγγελία και η αστυνομία.

SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου